Katendrecht wint Gulden Feniks voor transformatie

donderdag 7 juni 2012
timer 1 min
De Rotterdamse wijk Katendrecht heeft met de transformatie van de afgelopen jaren de Gulden Feniks in de wacht gesleept. De prijs wordt uitgeloofd voor de beste transformatie- en renovatieprojecten van Nederland.

Katendrecht is in een paar jaar veranderd van een achterstandsbuurt in een populaire wijk. Volgens de jury is de gebiedsontwikkeling in Katendrecht ‘een toonbeeld van hoe een sociaal zwak gebied kan veranderen in een omgeving waar alle ruimte is voor eigenzinnige bewoners, jonge gezinnen, sociale stijgers, ondernemers en bedrijven’.

Katendrecht, heeft gewonnen in de categorie Gebiedstransformatie. De Rotterdamse wijk is uitgekozen uit een selectie van tachtig projecten.

Stichting Nationaal Renovatie Platform

De Gulden Feniks is een initiatief van de Stichting Nationaal Renovatie Platform, die met de prijs het hergebruik van bestaande gebouwen wil stimuleren. De Gulden Feniks 2012 is 6 juni op de PROVADA uitgereikt aan drie projecten in de categorieën Gebiedstransformatie, Renovatie, Transformatie. Naast Katendrecht (categorie Gebiedstransformatie< weren twee andere prijzen uitgereikt: in de categorie Renovatie won het Amsterdamse project ‘De Koningsvrouwen van Landlust’. En in de categorie Transformatie ging de prijs naar het Conservatorium Hotel in Amsterdam.

Meer weten? Lees hier het uitgebreide artikel over Katendrecht uit het archief van Stedebouw & Architectuur.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel