Kant-en-klaar houten designwoning uit Estland op Floriade

woensdag 11 juli 2012
timer 2 min
Op de Floriade in Venlo onderscheidt Estland zich momenteel met de veiling van een kant-en-klaar houten designwoning van zo’n 73,5 m2. Daarbij wordt vooral gemikt op individuele kopers met een behoorlijk stuk grond, maar bijvoorbeeld ook vakantieparken kunnen gegadigden zijn. Houten woningen behoren tot de belangrijkste exportproducten van Estland, dat de vierde grootste exporteur daarvan is in Europa.

Vooral Noorwegen, Duitsland en Frankrijk zijn grote afnemers van deze makkelijk te bouwen, geprefabriceerde kwaliteitswoningen. Ook in Nederland neemt de animo toe. Het huis is tot en met 7 oktober te bewonderen op de Floriade. De veiling loopt nog tot 6 augustus via Marktplaats.

 

 

Winnaar architectuurwedstrijd in Estland

Het zogenoemde Koda-paviljoen is de winnaar van een architectuurwedstrijd in Estland. Uit 21 bouwwerken werd dit huis gekozen om het land te vertegenwoordigen op de Floriade. Het is ontworpen door het Estse architectenteam KUU bestaande uit Koit Ojaliv en Joel Kopli. De totale oppervlakte bedraagt bijna 74 m2, met een maximale hoogte van 5,24 meter.

 

Het paviljoen is een houtskeletbouw-constructie bestaande uit zes modules die zijn afgewerkt in verschillende hoogwaardige, duurzame materialen en stijlen. De interieurafwerking van berken plaatmateriaal geeft het huis een warme en moderne uitstraling. Uiteraard zijn alle gebruikte materialen afkomstig uit Estland. Het land heeft een lange traditie als het gaat om het bouwen van houten prefab-huizen.  http://www.woodhouse.ee/en

 

Meer weten over bouwinnovatie, zelfbouw, en bouwen op vrije kavels in C/PO? Bestel hier het themanummer Bouwinnovatie van Stedebouw & Architectuur.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel