‘Kansen voor betaalbare studentenhuisvesting’

dinsdag 5 juni 2012
timer 2 min
Het realiseren van slimme kostenefficiënte oplossingen voor studentenhuisvesting blijkt in de praktijk niet eenvoudig. Een ‘woud’ aan regelgeving, noodzakelijke wijzigingen van bestemmingsplannen, milieuproblemen, duurzaamheidsuitdagingen of veiligheidsvraagstukken maken het efficiënt en betaalbaar ontwikkelen van studentenhuisvesting tot een grote uitdaging. Dat er desondanks veel mogelijkheden zijn, toont Cauberg-Huygen op dinsdag 26 juni 2012 tijdens het symposium Kansen voor betaalbare studentenhuisvesting.

Aan de hand van een drietal presentaties geven specialisten de deelnemers zicht op de mogelijkheden en diverse invalshoeken bij het ontwikkelen van studentenhuisvesting. Diverse barrières, kansen en oplossingen komen aan bod. Uiteindelijk wil Cauberg-Huygen de bezoekers nieuwe overwegingen meegeven waarmee zij bruikbare en economisch verantwoorde keuzes kunnen maken bij het ontwikkelen en realiseren van studentenhuisvesting.

 

Actuele onderwerpen
Een van de onderwerpen tijdens het symposium is het herbestemmen van bestaande gebouwen voor studentenhuisvesting. De kansen zijn legio, maar het vergt wel creativiteit van de ontwikkelaar en kennis van de regelgeving. Een ander actueel thema is het bouwen van prefab studentenunits om op korte termijn aan een grote vraag naar betaalbare studentenhuisvesting te kunnen voldoen. Ook daar zitten de nodige haken en ogen aan. Tevens zijn de strengere energieprestatie-eisen, die een steeds grote invloed hebben op de financiële haalbaarheid van duurzame energiesystemen, een hot item. Het symposium leidt de bezoeker langs al deze onderwerpen.

 

Informatie symposium
Het symposium vindt plaats in de Forumzaal van het Expo- en Congrescentrum (M-gebouw) op Campus Woudestein van de Erasmus Universiteit, Burgemeester Oudlaan 50 in Rotterdam. Inschrijven kan tot 18 juni aanstaande via de website: www.chri.nl/bijeenkomsten of klik op de banner op de homepage. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Inschrijving geschiedt op basis van binnenkomst.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel