Jurriaan van Stigt droomt van zand, katoen en leem

donderdag 12 januari 2012
timer 2 min
Jurriaan van Stigt (LEVS architecten) laat zich al jaren inspireren door de manier waarop de Dogon in Mali dingen doen en maken. Hij deelt zijn fascinatie in ‘Freestyle 01 – Geel blauw rood’ en bijt daarmee het spits af van deze nieuwe serie van BNA Onderzoek. Een boeiend beeldverhaal met een persoonlijke toelichting waarin Van Stigt vertelt hoe een volk in Afrika zijn dagelijks denken en werken beïnvloedt.

Van Stigt: ‘De patronen, ritmes en structuren die je bij de Dogon ziet, getuigen van een ongekende vrijheid, waar wij wat van kunnen leren. Of het nou gaat om voorspellingen in het zand, figuren in katoen of de opbouw van lemen gevels. Die vrijheid van maken, de talloze mogelijkheden van eenvoudige materialen en de schoonheid daarvan breng ik in deze Freestyle in beeld.’

Fascinatie

 BNA Onderzoek geeft met Freestyle architecten de kans hun (geheime) fascinatie te delen met vakgenoten, in aantrekkelijke boekjes in een serie. Buro3 architecten is inmiddels begonnen met de volgende Freestyle over ‘abandoned cities’ en daarna volgt NEXT architects, over spontane stedenbouw en alternatieve vormen van stadsontwikkeling in Seoul.

Freestyle 01 – Geel blauw rood van Jurriaan van Stigt is verkrijgbaar in de BNA Shop (prijs voor BNA-leden: € 10, prijs voor niet leden € 15) en bij de architectuurboekhandel.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel