JCS plaatst haar miljoenste gevelanker

dinsdag 29 november 2011
timer 2 min
Op woensdag 23 november heeft JCS haar miljoenste gevelanker geplaatst op Merelhof 1-117 te Voorschoten. Hiermee toont JCS haar ervaring in hoogwaardig en maatschappelijkgeveltotaalonderhoud aan. Het miljoenste anker komt voort uit een jarenlange ervaring waarbij JCS ankers heeft geplaatst en hier onderzoek naar heeft verricht.

Het idee voor een onderzoek naar de optimale inzet van spouwankers is ontstaan vanuit het

project ‘De Molens’ te Leiden. Hier bleek dat er niet voldoende ankers in het gevelmetselwerk waren geplaatst, waardoor diverse gevels opnieuw gemetseld en verankerd dienden te worden om de veiligheid voor de bewoners en omgeving te kunnen waarborgen.

 

Optimale inzet van spouwankers

Naar aanleiding van de bevindingen werd door JCS de noodzaak gezien tot een onderzoek naar de optimale inzet van spouwankers, in samenwerking met Rinus van Nieuwkasteele en

Cees van Niel van woningbouwvereniging de Sleutels, waarbij het constructieve onderzoek

werd verzorgd door Gerard van Drie van Bureau Hageman.

 

Total Wall Concept

De resultaten van het onderzoek werden gebruikt om ankers op de meest effectieve manier in te zetten waarbij Total Wall Concept de beste partner was, om zo gebouwen weer veilig en leefbaar te maken en waardevastheid te garanderen. Vanaf 2006 is JCS dan ook werkzaam met de gevelverankeringen van Total Wall Concept en was hiermee de eerste en snelst groeiende partner van Total Wall Concept in Nederland die de roestvast stalen wokkelvormige draadanker is gaan toepassen. Deze techniek bevat vele voordelen, zoals kostenbesparingen en minimale overlast voor bewoners.

 

Inmiddels heeft JCS de Total Wall Concept ankers voor diverse woningbouwverenigingen,

beleggers en VVE’s geplaatst. JCS is dan ook 2 verheugd over de behaalde resultaten en de

samenwerking met Total Wall Concept en zal haar kennis en vaardigheden op gebied van

geveltotaalonderhoud met veel passie blijven voortzetten.

 

www.jcsgevels.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel