Itho Daalderop wint de VSK Award in de categorie Aarde

woensdag 8 februari 2012
timer 2 min
Itho Daalderop heeft de VSK Award in de categorie Aarde in de wacht gesleept. De Flat Energy Cube werd door de jury gekroond tot winnend concept. Deze prefab-installatiemodule bevat alle installatiecomponenten die nodig zijn om een bestaande woning razendsnel te voorzien van een comfortabel binnenklimaat: een warmtepomp, boilervat, CO2-gestuurde ventilatie en een Douche WTW.

Energielabel A of beter

Met de Flat Energy Cube biedt Itho Daalderop dé oplossing voor energieneutraal wonen in de bestaande bouw. Uitgaande van de Trias Energetica wordt de woning voorzien van een goede schil en een laagtemperatuur-verwarmingssysteem. Met dit innovatieve product kan elke bestaande portiek- en galerijflat (tot 4 bouwlagen) worden geüpgraded naar energielabel A of beter, ongeacht het huidige energielabel.

Juryrapport

De jury van de VSK Awards was lovend over de Flat Energy Cube: “De Flat Energy Cube is een samenstelling van bestaande en nieuwe producten in één concept. Het is een totaalconcept dat woningcorporaties zal aanspreken. Itho Daalderop is er door het toepassen van vernieuwende technieken in geslaagd de systemen in de Cube onder te brengen.” Het veelbelovende en duurzame concept is volgens de jury klaar voor met name de renovatiemarkt. De jury waardeert de kwaliteitsgarantie en onderhoudsvoordelen van de Cube. “Het concept verkleint de kloof tussen installatie en gebruiker en maakt de installatie kostenefficiënt voor woningeigenaar en gebruiker.”

De Flat Energy Cube is een samenwerking met de marktpartijen Attema Gorinchem, Ceres Projecten Den Haag, Dura Vermeer Bouw Leidschendam en Giesbers & Van der Graaf Rotterdam.

Verkrijgbaarheid

De Flat Energy Cube is vanaf eind 2012 leverbaar. Net als alle producten van Itho Daalderop zit ook op deze prefab-installatiemodule 5 jaar garantie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel