IsoBouw introduceert nieuwe universeel inzetbare HR-isolatieplaat

woensdag 8 februari 2012
timer 2 min
Tijdens Dakevent 2012 konden bezoekers voor het eerst kennis maken met de nieuwe plat dak isolatieplaat van IsoBouw. Deze isolatieplaat met de naam PolyTopHR Flex verenigt volgens de verkoopleider van IsoBouw, de heer De Been, al het goede in één plaat. “PolyTopHR Flex heeft een hoge drukvastheid van 100 kPa en is daardoor goed beloopbaar.

Dankzij de toepassing van het grijze EPSHR-SE isolatiemateriaal isoleert PolyTopHR Flex 20 tot 30% beter. Dit betekent dat bij een dikte van slechts 110 mm eenvoudig de nieuwe Bouwbesluit-eis van Rc- 3,5 bereikt kan worden”.

Het nieuwe Bouwbesluit

Ook brandtechnisch is dit nieuwe isolatiemateriaal op het nieuwe Bouwbesluit voorbereid. Brandproeven tonen aan dat zelfs bij een staaldak PolyTopHR Flex een Eurobrandklasse B-s1-d0 behaalt. Ook aan overige brandeisen voor het platte dak, zoals vliegvuurbestendigheid en WBDBO, kan met de gebruikelijke details uitstekend voldaan worden.

PolyTopHR Flex is voorzien van een oranje gekeurde cacheerlaag. Dit is een extra sterk mineraal gecoat polyester-glasvlies waardoor PolyTopHR Flex bij vrijwel alle afdichtingsystemen toepasbaar is.

Hoge verwachtingen

Met name van de markt van gekleefde systemen heeft IsoBouw hoge verwachtingen. PolyTopHR Flex is namelijk het eerste KOMO-gecertificeerde daksysteem voor mechanisch bevestigde isolatie in combinatie met gekleefde EPDM-dakbedekking. Het systeem is uitvoerig getest op windbelasting met meerdere EPDM/lijmvarianten.

Uniek

Volgens de heer De Been is PolyTopHR Flex uniek en op de plat dak markt meer dan een goed alternatief voor andere gebruikte isolatiesystemen. Ter onderbouwing noemt hij de volgende vier voorbeelden: 1. “Meer toepassingsgemak: Dankzij de toepassing van EPSHR-SE behoren onze platen tot de meest dunne varianten in de markt. 2. Meer zekerheid: Met het ‘KOMO-attest met productcertificaat’ kunnen dakdekkers en opdrachtgevers erop vertrouwen dat PolyTopHR Flex op een verantwoorde manier toegepast kan worden in combinatie met losliggende, mechanische bevestigde en nu dus ook gekleefde dakbedekkingen. 3. De beste milieuscore: EPSHR-SE is 100% recyclebaar en heeft met een A+ milieu-beoordeling de beste score van alle vaak gebruikte isolatiematerialen (volgens British Research Establisment)”.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel