Interwand vooraan in duurzaamheid en maatschappelijk bewustzijn

vrijdag 7 oktober 2011
timer 3 min
Interwand, fabrikant van flexibele wandsystemen, heeft een beleidsprogramma geïntroduceerd om haar producten en processen verder te verduurzamen; Green Flexibility. Binnen dit beleid krijgen ontwikkelingen als ISO normen, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Cradle to Cradle een plaats.

Recent kreeg Interwand al de prestigieuze Cradle to Cradle certificering voor hun Intersmart scheidingswand.

 

Duurzaamheid in product en productieproces

Het beleidsprogramma behelst zowel de producten als de productieprocessen van Interwand. Op basis van onder meer de uitgangspunten van Cradle to Cradle gaat Interwand haar producten vernieuwen. Accent ligt hierbij op de samenstelling van de producten (zuinig omgaan met grond- en hulpstoffen), de veiligheid van de producten in het gebruik (gezondheid van mens en dier, bijdrage aan het binnenklimaat) en de herbruikbaarheid van de producten (retourname en recycling). Interwand wil in 2015 50% van de producten gecertificeerd hebben en hoopt in 2020 alle producten van een certificering te kunnen voorzien. Interwand neemt hiermee een voortrekkersrol in het verbeteren van het binnenmilieu van openbare gebouwen als scholen, ziekenhuizen en kantoren. Interwand heeft onlangs deze certificering gekregen voor de Intersmart wand. Deze wand is onder meer toegepast in het BSH gebouw in Park 20|20 in Hoofddorp; het eerste volledig Cradle to Cradle kantorenpark in Nederland.

 

Productieprocessen verduurzamen

Parallel aan de productontwikkeling wenst Interwand ook de productieprocessen te verduurzamen. De accenten liggen daarbij op het zuinig omgaan met grond- en hulpstoffen, energiebesparing en inzet van duurzame energie, het vermijden van het gebruik van gezondheidsbedreigende stoffen en creëren van een prettige en veilige werkomgeving

 Jur van Herwerden, Algemeen Directeur van Interwand: Wij hebben de smaak te pakken. Het is mogelijk om volledig Cradle to Cradle te produceren en wij willen dat bewijzen. Wij zijn trots op onze voortrekkersrol hierin en hopen dat anderen ons voorbeeld zullen volgen”.

 

Cradle to Cradle Café tijdens Dutch Design Week

Cradle to Cradle wil zeggen dat alle gebruikte materialen na hun gebruik in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen ontstaan en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. Diverse bedrijven die zich bezighouden met kantoor- en gebouwinrichting en een voortrekkersrol hebben ingenomen op het gebied van duurzaamheid hebben de handen ineen geslagen. Mosa, Ahrend, Desso, Interwand en BB-lightconcepts organiseren verspreid over het jaar zogenaamde Cradle to Cradle cafés. Dit zijn mini-seminars waarin actuele en uiteenlopende onderwerpen rond Cradle to Cradle worden besproken door autoriteiten op het gebied van duurzaamheid en Cradle to Cradle. Het volgende Cradle to Cradle café vindt plaats op 25 oktober tijdens Dutch Design Week.

 

www.interwand.nl/mvo

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel