Internet en social media in de bouwsector: successen en missers.

dinsdag 15 november 2011
timer 3 min
Steeds meer organisaties ontdekken de kracht en de macht van social media. Ook organisaties in de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Maar wat kun je er nu eigenlijk mee? Of beter nog: wat moet je ermee? Om antwoord te geven op die vragen hebben Marjet Rutten en Inge Sijpkens het boek 'Van weerstand naar transparant; over het nut en het gebruik van internet en social media in de bouw-, installatie- en vastgoedsector' geschreven.

Het boek bevat onder meer 90 inspirerende voorbeelden uit de sector en er zijn al meer dan 3.000 exemplaren van verkocht.

 

Minder succesvolle cases

Organisaties ontkomen tegenwoordig niet meer aan social media. Als ze niet zelf actief zijn met een weblog of Twitteraccount dan wordt er wel over organisaties geblogd en getweet. Iedereen kent inmiddels de succesverhalen. De minder succesvolle cases zijn echter ook bekend, van organisaties die ernstige imagoschade opliepen door negatieve berichtgeving op social media of onhandige (of afwezige) reacties op posts en tweets.

 

Het nut en het gebruik van social media

In het boek ‘Van weerstand naar transparant’ geven Marjet Rutten en Inge Sijpkens inzicht in het nut en het gebruik van internet en social media in de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Het boek bevat handvatten om direct aan de slag te gaan. Zowel voor organisaties die vooral willen weten wat er over hen gezegd wordt, als voor organisaties die zelf actief (nog) zichtbaar(der) willen worden (of blijven) op het web. Het hoe en wat van internet en social media wordt onder andere behandeld aan de hand van 90 sprekende en vernieuwende voorbeelden uit de praktijk en interviews met experts en koplopers uit de sector.

 

Internet

‘Van weerstand naar transparant’ gaat onder meer in op het belang van een goede website, waaraan een goede website voldoet en hoe bedrijven kunnen zorgen dat ze online goed vindbaar zijn en de juiste bezoekers trekken. Daarnaast komt aan bod hoe organisaties een corporate weblog, online community of webshop kunnen starten en wat daarbij komt kijken.

 

Social media

Ook komen diverse bekende social media platformen aan bod. Hoe kun je bijvoorbeeld social media zoals Twitter, Hyves, Facebook, Linkedin en YouTube voor je organisatie inzetten? Welke (on)mogelijkheden bieden de verschillende media en voor welke doelstellingen kun je ze gebruiken?

 

Weblog: internetindebouw.nl

Voorbeelden van internet en social media in de bouw-, installatie- en vastgoedsector, leerzame cases uit andere sectoren en tips omtrent het gebruik van social media kunnen ook worden gevonden op het weblog bij het boek:

 

www.internetindebouw.nl.

Op deze website kan het boek ook worden besteld (€39) of kunnen organisaties de mogelijkheden bekijken om advies in te winnen bij de beide auteurs.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel