InterfaceFLOR creëert post-apocalyptische wereld voor Milan Design Week

woensdag 15 februari 2012
timer 2 min
InterfaceFLOR, leider in design en productie van hoogwaardig tegeltapijt, heeft de Milan Design Week 2012 gekozen als Europees platform voor de lancering van de nieuwste designcollectie ‘Metropolis’. Speciaal voor de nieuwe collectie, die inhaakt op de actuele trend over de apocalyps en de daarop volgende wedergeboorte, creëert InterfaceFLOR een post-apocalyptische wereld in La Triennale.

Ook dit jaar wordt de tentoonstelling van InterfaceFLOR ontworpen door architect en modeontwerper Francesco Maria Bandini. Vorig jaar was hij ook verantwoordelijk voor ‘The Positive Floor’, dat veel opzien baarde in Milaan. Dit jaar staat La Triennale in het teken van de apocalyps en de daarop volgende wederopbouw van de metropolis. Speciaal voor dit thema creëert Bandini een tentoonstelling die de post-apocalyptische wereld van InterfaceFLOR vertaald.

Destructie en wedergeboorte

Michele Iacovitti, vice-president marketingcommunicatie en branding bij InterfaceFLOR: ‘De apocalyps heeft voor vele de negatieve connotatie met destructie en de dood, maar vanuit InterfaceFLOR kijken we naar de positieve mogelijkheden die de wedergeboorte ons biedt. Voor ons betekent de wedergeboorte een betere, heldere en duurzamere toekomst. Het is ook een inspiratie geweest voor een aantal van onze onderscheidende producten. De tentoonstelling belooft bezoekers te vervoeren naar een wereld van hoop, schoonheid en licht, ontstaan uit de nasleep van een destructieve, apocalyptische gebeurtenis.’

Nieuwe designs

De 15 nieuwe designs van de nieuwe collectie Metropolis symboliseren het verleden, heden en de toekomst van de menselijke beschaving en hun grote steden. Verschillende designs zijn geïnspireerd op de natuur die over vervallen gebouwen heen woekert en de surrealistische patronen en elektrische lichten van toekomstige steden. Wat ze allen gemeen hebben is slijtvastheid en veerkrachtigheid, evenals indrukwekkende verlaagde impact op het milieu.

InterfaceFLOR in Milaan

De InterfaceFLOR Metropolis tentoonstelling is te zien tijdens de Milan Design Week in La Trienalle van 17 tot 22 april 2012. Op 16 april is er een speciale pers preview. De komende weken komt er meer aanvullende informatie beschikbaar.

www.interfaceflor.eu

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel