Interface uitgeroepen tot meest duurzame grote onderneming

woensdag 21 november 2012
timer 2 min
Interface, wereldmarktleider in design en productie van tapijttegels, is tijdens de uitreiking van de International Green Awards uitgeroepen tot de Meest Duurzame Grote Onderneming van het jaar. Ook nam Interface de 'Grand Prix' voor de beste prestaties in ontvangst op de prijsuitreiking, gisteravond gehouden in het Battersea Power Station in Londen, Verenigd Koninkrijk.

De International Green Awards, die dit jaar voor de zevende keer op rij werden gehouden, is het toonaangevende wereldwijde duurzaamheidsplatform voor onderwijs, leiderschap en innovatie.

 

Drie gebieden

Het platform bekroont organisaties met prijzen die op deze drie gebieden een geslaagde duurzaamheidsaanpak laten zien. Interface nam het op tegen wereldmerken zoals Hitachi, Iberdrola, ITC Hotels en Pearson Plc en won dankzij haar jarenlange inzet voor duurzaamheid en de mate waarin dit is ingebed in de organisatie.

Mission Zero

Al in 1994 heeft Interface zich tot doel gesteld, om in 2020, iedere negatieve impact op het milieu tot nul te hebben geëlimineerd. Dit doel staat bekend als Mission Zero. Sindsdien heeft het bedrijf zijn gehele businessmodel aangepast, Mission Zero is het uitgangspunt van iedere ontwerp-, productie- en zakelijke beslissing.

Interface is nu ruim halverwege de weg naar Mission Zero en heeft inmiddels grote resultaten geboekt op het gebied van afvalbeheer, gebruik van hernieuwbare energie, reductie van CO2-uitstoot en sociale impact. Onder deze resultaten vallen onder meer de 88% vermindering van gestort afval, de 84% vermindering in waterverbruik en 32% vermindering van uitstoot van broeikasgassen. 31% van de energie die wereldwijd wordt gebruikt door Interface is afkomstig uit hernieuwbare bronnen en 44% van de materialen die de organisatie gebruikt zijn gerecycled of bio-based. 

Kroon op de inzet

Lindsey Parnell, president en CEO van Interface EMEAI: ‘Het winnen van een International Green Award is een echte eer en een kroon op de inzet en het harde werk van onze medewerkers. Interface is sinds 1994 op weg naar duurzaamheid en onze prestaties bewijzen dat met toewijding, doorzettingsvermogen en innovatie, het echte verschil kan worden gemaakt. We hebben gezien hoe duurzaamheid zakelijke voordelen kan opleveren. Het heeft geleid tot een aantal van onze meest innovatieve en best verkopende producten, het motiveert onze medewerkers, versterkt onze reputatie en heeft geleid tot een totale besparing van meer dan $ 438 miljoen sinds 1995. Ik hoop dat onze ervaring andere bedrijven inspireert om hun eigen duurzaamheidsprocessen te versnellen en de vruchten daarvan te plukken.’

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel