Innovatieve verdienmodellen voor verduurzaming van bestaande bouw

donderdag 27 september 2012
timer 2 min
Op donderdag 27 september vindt in de Oude Kerk te Delft de werkconferentie ‘Van Durban tot Meterkast’ plaats. De werkconferentie is bedoeld voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouwketen, zowel vanuit het bedrijfsleven als vanuit de overheid.

Momenteel doen in de bouw vele nieuwe concepten hun intrede. Met name op het terrein van verduurzamen van bestaande bouw is er een groeiende vraag naar nieuwe producten en innovatieve oplossingen. Op de werkconferentie ‘Van Durban tot Meterkast’ staat één van de belangrijkste pijlers van dit nieuwe denken centraal: het ontwikkelen van innovatieve verdienmodellen. Het vizier wordt daarbij gericht op verduurzaming van bestaande bouw, zoals kantoren, woningbouw en zorgvastgoed.

Programma

Rabin Baldewsingh, wethouder Duurzaamheid in Den Haag, en Bas Nootenboom, wethouder Duurzaamheid in Barendrecht leggen de wensen van de lokale politiek omtrent verduurzaming van  bestaande gebouwen neer bij de conferentiegangers. Hoogleraar aan de TU Delft Vincent Gruis, spreekt over de (on)mogelijkheden van duurzame stedelijke vernieuwing en USP Marketing Consultancy directeur Jan-Paul Schop vertelt over de wensen van de markt. Na het plenaire gedeelte gaan de deelnemers innovatieve verdienmodellen ontwikkelen aan de hand van speciaal geselecteerde praktijkcasussen. Duurzame herontwikkeling van kantoren, renovatie van woningen en zorggebouwen, duurzame restauratie van monumenten (Oude Kerk) en diverse financieringsmodellen passeren daarbij de revue.

De initiatiefnemers van deze werkconferentie zijn Gemeente Den Haag, Dunea, UNETO-VNI, Bouwend Nederland, Vernieuwing Bouw, Stadsgewest Haaglanden, Stadsregio Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, en PIANOo, Expertisecentrum Aanbesteden. De werkconferentie is de vierde in een reeks van succesvolle bijeenkomsten over duurzaamheid in bouw.

De conferentie start om 13.00 uur en vindt plaats in de Oude Kerk, Heilige Geestkerkhof 25, 26 11 HP Delft.

www.vandurbantotmeterkast.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel