Innovatie in sociale woningbouw

woensdag 31 oktober 2012
timer 2 min
niaNesto, een initiatief van woningcorporatie Portaal, geeft huurders ruimte en flexibiliteit om  zelf hun nieuuw huurhuis, met een keuzemenu, samen te stellen. De woning wordt in zes maanden gebouwd  en heeft geen energierekening. En dat in de sociale huursector.

Woningontwikkelaars, gemeentes, woningcorporaties én huurders realiseren samen vijftig unieke sociale huurwoningen. Binnen één jaar tijd – van idee tot bouw.

De huurder bepaalt zelf de samenstelling en de afwerking van het huis. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf de dakbedekking kiezen, de plek van de keuken en het soort gevel. Door slim gebruik van energiebesparende en energieleverende technieken zoals zonnepanelen zijn de huizen energierekeningloos.

Een niaNesto-huis is een geschakelde eengezinswoning met een oppervlakte van gemiddeld honderd vierkante meter en een huur van maximaal €664,-. De eerste woningen worden gebouwd in Arnhem, Nijmegen en Utrecht.

Test voor huurders

Geïnteresseerde huurders kunnen een online test doen op de website niaNesto.nl. Van degenen die de test doorkomen, kan een selecte groep aanwezig zijn tijdens de finale-avond van niaNesto op donderdag 22 november in het Zijdebalen Theater in Utrecht. Vijftig huurders maken kans op één van de niaNesto-huizen. Huurders, gemeentes en woningcorporaties bepalen samen welke vijf bouwideeën daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden.

www.nianesto.nl/

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel