Informatiemiddag over Cascadepark Almere Poort

vrijdag 9 december 2011
timer 2 min
Het Cascadepark is het centrale park in Almere Poort. De gemeente Almere wil dit park inrichten als ‘etalage van duurzaamheid’: een inspirerend voorbeeld op het gebied van ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Zondagmiddag 11 december organiseert de gemeente een bijeenkomst over de ontwikkeling van het Cascadepark: de etalage van duurzaamheid.

Almere bepaalt als gemeente niet zelfstandig hoe het park eruit moet komen te zien, maar gaat actief op zoek gaat naar partners om gezamenlijk een plan te maken voor het ontwerp én voor het beheer.

 

Vrienden van het Cascadepark

Inmiddels hebben maarliefst zestig bewoners van Almere Poort zich aangemeld om ‘vriend van het Cascadepark’ te worden en mee te denken over de inrichting en het gebruik van het park, en over de financiële kanten daarvan. Maar ook organisaties en instellingen zoals de Christelijke Agrarische Hogeschool, KindercASLa en De Schoor doen mee.

 

Ecologische duurzaamheid

Naast sociale en economische duurzaamheid speelt ook ecologische duurzaamheid een belangrijke rol in het park. Zo wordt tijdens de bijeenkomst de eerste van 700 duurzaam gekweekte bomen geplant. En ook hier is de kweker een partij die niet na het planten van de bomen meteen weer vertrekt, maar langdurig verbonden blijft met het park.

 

Programma 11 december

Zondagmiddag tussen 13.00 en 16.00 kunnen geïnteresseerden terecht in het Cascadepark, tegenover KindercASLa, om meer te weten te komen over de ideeën die zijn verzameld. Bewoners kunnen nieuwe ideeën aandragen en de allerkleinsten kunnen in KindercASLa terecht om hun wensen te tekenen. Verder is er muziek en een springkussen.

 

Cascadepark West
Cascadepark West strekt zich uit over een lengte van anderhalve kilometer - van Pampushout in het noordwesten tot de Flevospoorlijn in het zuidoosten - en beslaat een oppervlakte van ongeveer 25 hectare. Het langgerekte park is herkenbaar aan de ‘Groene Slinger’; een honderd meter brede strook met bomen, speel- en picknickweiden en brede paden voor wandelaars, fietsers, skaters en joggers. Cascadepark Oost is vooral bestemd als werklocatie, in een campusachtige setting met kantoren in een doorlopend parklandschap. Het totale park verbindt de Pampushout met de Ecozone.

 

Meer weten? Kijk ook even op het themaplein Almere van Stedebouw & Architectuur

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel