Industrieel ontwerpen en bouwen 2.0

donderdag 15 april 2010
timer 2 min
Recent door verschillende architecten ontworpen gebouwen tonen de grote ontwikkeling van industrieel ontwerpen en bouwen. De nieuwste generatie projectentonen de ongekende mogelijkheden.  In het voorjaar van 2010 levert Ursem Bouwgroep twee modulaire bouwprojecten op. Op dezelfde manier geproduceerd in de fabriek, maar met een totaal andere bestemming. Een tijdelijk verpleeghuis en 335 studentenwoningen. Het tijdelijke aan beide gebouwen is niet de levensduur maar de locatie. Zowel het verpleeghuis als de 335 studentenwoningen zijn geheel of gedeeltelijk eenvoudig te verplaatsen.

Woningcorporatie de Alliantie gaf Ursem opdracht voor de bouw van het verpleeghuis. Modulair bouwen was voor De Alliantie het antwoord op een urgente vraag. Van ontwerp tot oplevering is het verpleeghuis binnen 7 maanden gebouwd.

 

Woonstichting De Key liet Ursem een groot aantal studentenwoningen bouwen. Na de 715 woningen in de Houthavens en 250 woningen in Diemen, bouwde Ursem in een bouwtijd van 4 maanden 335 studentenwoningen. Opvallend is de prachtige locatie op zichtafstand vanaf de ringweg van Amsterdam en de enorme snelheid waarmee de studentenwoningen zijn gebouwd. In 16 dagen zijn alle 335 woningen geplaatst. De studentenwoningen hebben een oppervlakte van 30 vierkante meter en zijn voorzien van vloerverwarming.

Net als voor het verpleeghuis geldt dat de woningen eenvoudig te verplaatsen zijn maar dezelfde levensduur hebben als een traditioneel gebouwde woning.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel