Inducoat introduceert eerste bacteriebestendige vloercoating

woensdag 2 mei 2012
timer 2 min
Inducoat brengt de eerste bacteriebestendige vloercoating Bacteria FLOOR PX op de markt. Deze dekkende coating is uitermate geschikt wanneer duurzame bacteriebestendigheid en uitstekende reinigbaarheid vereist zijn. De coating is speciaal geschikt voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Positieve testresultaten

Bij het internationale Abbott Laboratories speelt kwaliteit een grote rol bij alle bedrijfsaspecten,

waaronder het schilderwerk. Het bedrijf had behoefte aan een vloercoating die bacteriebestendig was en geschikt diende te zijn voor industrieel gebruik. Inducoat speelde hierop in door Bacteria FLOOR PX te ontwikkelen. De coating werd door Abbott Laboratories als ‘uitstekend’ beoordeeld. Ook een onafhankelijke test leverde positieve resultaten op. Uit de ISO 22196-audit bleek dat schadelijke bacteriën gereduceerd werden met 99,8%. Een belangrijk voordeel van Bacteria FLOOR PX is ook dat het voldoet aan de ARBO-regels voor professioneel gebruik binnen.

 

Inducoat Bacteria FLOOR PX

Bacteria FLOOR PX is een zijdeglans, twee componenten epoxycoating. De coating verlaagt het

microbiële risico en voorkomt vervuiling in vloerscheuren. Bacteria FLOOR PX kan direct worden

toegepast op betonnen ondergronden en over de meeste, goed uitgeharde twee componenten

coatings. De waterverdunbare coating biedt zeer goede slijtvastigheid, uitstekende hardheid en bevat biocides die lange termijn bacteriebestendigheid aan de droge film verzekeren.

 

Weerstand

Ook biedt Bacteria FLOOR PX weerstand tegen kortstondige blootstelling aan olie, vet, reinigingsproducten, water, benzine en verdunde zuren en logen. Bacteria FLOOR PX is gemakkelijk aan te brengen met een kwast, roller of airless verfspuit. Na aanbreng is de vloer na 24 uur overschilderbaar en na zeven dagen volledig uitgehard. De kosten van het product zijn vergelijkbaar met die van een reguliere vloercoating.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel