Inbo finalist ideeënprijsvraag Washington Monument Grounds

dinsdag 18 oktober 2011
timer 2 min
Jacques Prins, Kevin Battarbee en Egidijus Kasakaitis, werkzaam bij Inbo, zijn met hun plan ‘Monument of Unity’ een van de zes finalisten van een internationale ideeëncompetitie omtrent het beroemde Washington Monument, het brandpunt van de Washington Mall.

Centrale vraagstelling was: “Hoe zou je het gebied rondom het Monument willen vormgeven, zodanig dat het weer met zijn tijd meekan?”

Met glas overkapte ruimte

Jacques, Kevin en Egidijus ontwierpen een cirkelvormige, met glas overkapte ruimte rondom de voet van het monument. De fundamenten van het monument worden blootgelegd. Zo wordt de geschiedenis zichtbaar gemaakt en krijgt het monument een nieuw perspectief. In de nieuwe voet van het monument zijn een museumruimte en voorzieningen ondergebracht. De persoon en het gedachtegoed van George Washington vormden een belangrijke inspiratiebron voor het ontwerp. Dit wordt gesymboliseerd door een in het ontwerp opgenomen citaat uit zijn ‘Farewell Adress’: “independence, peace at home and abroad, safety, prosperity, and liberty are all dependent upon the unity between the states.

Een internationale ideeëncompetitie

Voor het  gebied rondom het Washington Monument zijn de afgelopen eeuw diverse plannen gemaakt die geen van alle tot uitvoering zijn gekomen. Bovendien is er door een toenemend bezoekersaantal en extra veiligheidseisen behoefte aan betere voorzieningen. Om die reden is een internationale ideeëncompetitie uitgeschreven. Uit meer dan 500 inzendingen is ons ontwerp gekozen als een van de zes finalisten. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen via een stemming op internet.

www.monumentofunity.org

www.wamocompetition.org

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel