Humanscale met de ZON luchtreiniger en de Horizon bureaulamp in de prijzen

maandag 7 november 2011
timer 2 min
Bij de bekendmaking van de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp 2011 is gevallen. Horizon kreeg daarnaast een Special Award for Excellence voor het meest onderscheidende product op het beoordelingscriterium functionaliteit.

Individueel beïnvloedbare verlichting draagt bij aan goede visuele ergonomie. De met de Special Award for Excellence onderscheiden Horizon is meer dan een gemakkelijk instelbare bureaulamp.

 

Mix van vorm en functie

Het is een innovatief verlichtingsobject met een elegante mix van vorm en functie. Een reeks leds rond een diffuser van verschillende lagen polycarbonaat en optische film creëert een gelijkmatig vlak van niet verblindend warmwit licht. Door ingenieuze kogelgewrichten kan Horizon in alle mogelijke standen worden versteld, zodat de gebruiker het licht precies daar kan positioneren waar het nodig is. Ondanks de minimalistische vormgeving is er geen bedrading en zelfs geen techniek zichtbaar. Horizon is een ontwerp van Peter Stathis & Michael McCoy.

 

Handzame luchtreiniger

Slechte luchtkwaliteit in gebouwen kan leiden tot serieuze klachten. ZON van Humanscale is een handzame luchtreiniger die specifiek is ontwikkeld om lucht in de directe omgeving van individuele gebruikers te reinigen. ZON creëert een luchtbel waaruit ongeveer 99% van alle verontreinigingen, zoals fijnstof, pollen, schimmels, virussen en bacteriën, worden gefilterd. Daarbij is ZON stil, veroorzaakt hij geen tocht en genereert geen ozon. ZON is een ontwerp van Humanscale Designstudio.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel