Hoogste punt woontoren IJDock

maandag 7 november 2011
timer 2 min
De woontoren op IJDock bereikt donderdag 10 november haar hoogste punt (43,5 meter, 11 verdiepingen). Moes uit Almere realiseert in opdracht van ASR Vastgoed Ontwikkeling de woontoren met 56 appartementen op IJDock.

De woontoren op IJDock is van de hand van Zeinstra van Gelderen architecten uit Amsterdam. Naast 56 luxe appartementen is er in de plint ruimte voor commerciële bedrijvigheid.

 

Woontoren met commerciële plint

ASR Vastgoed Ontwikkeling is hiervoor met name in gesprek met horeca en kleine winkelformules. Charles Scholten, directeur Techniek en Realisatie van ASR Vastgoed Ontwikkeling: “De kwaliteit van deze locatie maakt deze plek niet alleen bijzonder aantrekkelijk voor woningkopers. Zonder nog namen te kunnen noemen is duidelijk dat ook bedrijven de kracht van deze plek herkennen.”

Succesvolle verkoop

De verkoop van de woningen is boven verwachting goed verlopen. Binnen enkele maanden waren 51 van de 56 appartementen verkocht. De appartementen liggen in de prijsrange van € 445.000 tot
€ 1.800.000, zo blijkt maar dat er in deze markt nog duidelijk ruimte is voor kwalitatief goede woonproducten op prachtige locaties. Betrokken makelaars zijn Eefje Voogd Makelaardij en Ramón Mossel Makelaardij, beiden uit Amsterdam.

Bijzondere gevelstenen

Zeinstra van Gelderen architecten heeft voor het gebouw gekozen voor een geëngobeerde gevelsteen. Dit zijn stenen waarbij het groene engobe pigment – met toevoeging van een uit de cosmetica industrie afkomstige parelmoer grondstof - is meegebakken. Afhankelijk van de lichtinval krijgt de groene gevel hierdoor een gouden gloed. De stenen zijn geleverd door Kooy Baksteencentrum. De appartementen worden naar verwachting eind 2012 opgeleverd.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel