Hoogste punt wooncomplex ‘De Componist’ in Den Haag

maandag 3 september 2012
timer 1 min
Op woensdag  5 september wordt het hoogste punt van het nieuwbouwcomplex ‘De Componist’ in Loosduinen in Den Haag bereikt. Veertig meter (elf woonlagen) telt het hoogste punt van het gebouw. Het gebouw, een ontwikkeling van Woonzorg Nederland, bestaat uit 155 huurwoningen in de sociale en vrije sector, exclusief voor 55 plussers. De oplevering staat gepland voor medio 2013. Het ontwerp is gemaakt door HVE Architecten uit Den Haag

De architect heeft het ontwerp van de gebouwen zo gemaakt dat het past in de groene omgeving.

 

Er wordt gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen. Zo worden de daken bedekt met mosachtige begroeiing en het hoofdgebouw bekleed met natuurstenen leien. Voor de afscheiding van de parkeergarage worden steenachtige materialen gebruikt.

 

Het hoofdgebouw heeft een grote, hoge poort waardoor een verbinding wordt gemaakt tussen de Mozartlaan en het bos van het Wijndaelerplantsoen. Het gebouw heeft verschillende bouwhoogten en verspringende balkons. Het lagere blok is door zijn positie en volume gerelateerd aan de bestaande gebouwen in de omgeving. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel