Het perfecte klaslokaal staat in Rotterdam

donderdag 29 november 2012
timer 2 min
In Rotterdam staat vanaf eind november 2012 ‘het perfecte klaslokaal’. Het is gebouwd volgens de principes van het project ‘Frisse Scholen’ wat onderdeel is van het programma ‘Energie & Gebouwde Omgeving’ van de overheid. Het heeft tot doel scholen te stimuleren minder energie te verbruiken en het binnenmilieu te verbeteren.
Het klaslokaal in Rotterdam heeft frisse lucht en het juiste licht en temperatuur. Er wordt geen energie verspild en het geluid en de akoestiek zijn optimaal. Lessen worden er alleen niet gegeven.
 
Het klaslokaal is namelijk een proefopstelling bij ICDuBo, Informatiecentrum Duurzaam Bouwen in Rotterdam. Het is bedoeld voor architecten, bouwbedrijven en schoolbesturen die er zelf kunnen ervaren aan welke voorwaarden een goed klaslokaal moet voldoen. Samen met een groot aantal (bestaande en nieuwe) deelnemers bouwt ICDuBo op dit moment het schoolconcept. Leidraad voor de opbouw en inrichting van dit tweelaagse project zijn de vijf thema’s van het Frisse Scholen project; energie, luchtkwaliteit, thermisch comfort, akoestisch comfort en visueel comfort. De twee lokalen boven elkaar zijn geïsoleerd en worden verwarmd en geventileerd. De lokalen bieden daarom een perfecte plek voor het organiseren van cursussen, workshops, vergaderingen en presentaties.
29 november, feestelijke opening
 De feestelijke opening vindt plaats op 29 november aanstaande door wethouder Johan Gijzen van de Gemeente Schiedam in aanwezigheid van meer dan 100 genodigden.
 
Duurzame bijdrage
Vijf bedrijven uit de Saint-Gobain-groep dragen bij aan het klaslokaal: buitengevelisolatie van Webe. isolatie van Isover, gipskartonplaten van Gyproc, met luchtzuiverende eigenschappen, en plafonds van Ecophon.Glassolutions van Saint Gobain leverde glasoplossingen met een hoge lichtdoorlatenheid en daarbij zonwerende eigenschappen om oververhitting te voorkomen. 
 
Als afwerking van de buitengevel van het duurzaam scholenconcept zijn toegepast: Weber Sierpleister, MOSA-tegels, en Wienerberger Steenstrips.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel