‘Het Dak’, PFC² en Piet Hein Eek starten met 20.000m2 luchtrechten

dinsdag 28 februari 2012
timer 2 min
PFC² en Piet Hein Eek ontwikkelen het unieke concept ‘Het Dak’, in de Houthavens van Amsterdam. In februari 2012 is de verkoop en verhuur officieel van start gegaan. Er hebben zich reeds 180 geïnteresseerde aangemeld. Dit najaar start de bouw.Het Dak is het antwoord van PFC² op de crisis. Bedrijven kopen, huren of leasen “luchtrechten” (kubieke meters) en bepalen zelf hun ontwerp en de kostprijs.

De eerste belangstellenden komen voornamelijk uit de kunst, media, entertainment en zakelijke dienstverlening. Het Dak zal zich ontwikkelen als een kleine stad op zich; een verzameling van gebouwen en bouwsels, waartussen vanzelf pleinen, straten en steegjes ontstaan.

Levendigheid van de stad

De omgeving van Het Dak word gekenmerkt door de sfeer van de haven en de stad Amsterdam. Naast een groot aantal bedrijven dat zich in de Houthavens heeft gevestigd of dit gaat doen, zijn er horecavoorzieningen en ontspanningsmogelijkheden in de buurt. Met het Westerpark en de Spaarndammerbuurt om de hoek is ook de levendigheid van de stad Amsterdam volop zichtbaar en merkbaar. In de Houthavens komt een nieuw woongebied met chique woningen, restaurants en appartementen op schiereilanden in het water. Het Havenbedrijf bestemde de Minervahaven, een gebied binnen de Houthavens, tot gemengd bedrijven- en kantorengebied, met ruimte voor frisse en nieuwe ideeën. Architecten vestigden er zich in zelfontworpen gebouwen en designers, reclamebureaus en multimediaspecialisten volgden snel.In de omgeving zijn veel bedrijven uit de creatieve industrie al gevestigd, zoals: Barts, Dedato Architecten, Mindful Marketing, Rick Engelkes Producties, Saatchi & Saatchi en Hollandse Hoogte. De horecagelegenheden REM-Eiland, Pont13 en Strand West zijn vlakbij.

Meer weten  over innovaties in daken?  Bestel hier het themanummer Daken van Stedebouw & Architectuur. Met onde meer aandacht voor eetbare daken. Stadslandbouw op grote hoogte.

Videointerview met Piet Hein Eek over Het Dak in de Houthavens. Kijk hier.

 

www.hetdak-minerva.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel