Heroal wint innovatieprijs voor Architectuur 2012

dinsdag 11 september 2012
timer 2 min
Tijdens de gevelbeurs fensterbau/frontale 2012 in Nürnberg won heroal de innovatieprijs voor Architectuur 2012 met heroral neo. Hogere warmte-isolatie was jarenlang allen mogelijk door meer isolatiemateriaal toe te passen. Maar dat maakte de systemen complexer en kostte extra energie. heroal neo verlegt op dit gebied  de grenzen.

Het systeem bereikt dankzij een door heroal gepatenteerd isolatieprofiel namelijk isolatiewaarden die anders alleen haalbaar zijn met behulp van extra isolatiemateriaal. De variant heroal neo green is uitgevoerd met een vernieuwende isolatiezone van hernieuwbare grondstoffen.

heroal, aanbieder van complete aluminium profielsystemen uit Verl in Duitsland, presenteerde het raamsysteem heroal neo 72 en de variant heroal neo 72 green voor het eerst op de fensterbau/frontale 2012 in Neurenberg. Op deze internationale vakbeurs voor ramen, deuren en gevels werd het vernieuwende systeem aan meer dan 100.000 bezoekers uit 105 landen en meer dan 750 exposanten uit 30 landen gedemonstreerd.

Aan heroal neo 72 werden door de jury de begrippen reductie en efficiency. Onder druk van steeds hoegre eisen ten aanzien van energiereductie werden raamprofielen groter en daarmee ook minder elegant. Bij neo 72 green leidde de herdefiniëring van de geometrie van het isolatieprofiel tot een afname van de profielafmetingen en in combinatie met het nieuwe materiaal voor het isolatieprofiel tot zeer hoge materiaalefficiëntie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel