Herbestemming watertoren Utrecht

woensdag 7 december 2011
timer 1 min
Het Utrechtse architectenbureau Sluijmer en van Leeuwen maakt het ontwerp voor de herbestemming van de Watertoren op het voormalige industrieterrein Rotsoord. Het bureau won de opdracht in een prijsvraag van de gemeente Utrecht.

De Watertoren is 37 meter hoog en heeft een monumentenstatus. In 1906 gebouwd voor de Utrechtse Waterleiding Maatschappij is de toren nog steeds een landmark van het gebied aan de Vaartse Rijn.

 

Schil intact

Sluijmer en van Leeuwen laat de monumentale schil intact laten en verandert alleen het interieur en dan vooral het interieur van de bovenste lagen. Vanaf die hoogte heb je een fantastisch uitzicht over de stad. In de toren komt onder meer een interieurontwerpbureau met een eigen expositieruimte. Ook worden er atelier-, kantoor- en een vergaderruimte ingericht, alsook een restaurant.

Om de bovenste lagen gemakkelijk toegankelijk te maken wordt een trappenhuis met lift geinstalleerd.

 

In de zomer van 2012 starten de bouwwerkzaamheden. De toren wordt medio 2013 opgeleverd.


Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel