Heilijgers voor zevende keer Keurmerkhouder

maandag 19 maart 2012
timer 2 min
Heilijgers heeft 14 maart 2012, voor de zevende achtereenvolgende keer het Keurmerk Klantgericht Bouwen ontvangen. Met het verkrijgen van het certificaat heeft Heilijgers ook in 2011 bewezen de kwaliteit van de woningen en de dienstverlening aan haar kopers goed op orde te hebben.

De keurmerkhouders leverden hun nieuwe woningen in 2011 op met gemiddeld 10,4 opleveringsgebreken. Dat is opnieuw een verbetering ten opzichte van het jaar ervoor. In 2010 werden gemiddeld 10,7 gebreken per woning genoteerd, in 2009 waren dat er nog 14,8. Het landelijk gemiddelde daalde ook iets, van 14,9 naar 14,7. Heilijgers levert haar woningen op met 0,55 opleveringsgebreken per woning en was daarbij de best presterende keurmerkhouder.

Dienstverlening bouw schommelt rond de 7

De keurmerkhouders kregen als rapportcijfer een 6,8 van nieuwbouwkopers voor de kwaliteit van de dienstverlening. In 2010 was dat een 7,2. Dit rapportcijfer laat de klantwaardering zien voor de algemene organisatie van het bouwproces, de verkoopinformatie, de bouw en de oplevering. Daarmee scoren de keurmerkhouders beter dan niet aangesloten bedrijven, die gemiddeld een 6,5 scoren. Heilijgers scoort gemiddeld een 7,12 als rapportcijfer.

Transparantie woningbouw

Klantgericht Bouwen heeft gekozen voor transparantie van de bouwprestaties van alle bouwbedrijven in de nieuwbouwkoopsector en zal rond de bouwvak 2012 de vergelijkingswebsite www.bouwprestaties.nl lanceren. De site vergelijkt de prestaties van bij SKB aangesloten bouwbedrijven én van niet bij SKB aangesloten bedrijven. Het initiatief wordt branchebreed gesteund.

Hoe werkt SKB?

Kopers geven een rapportcijfer voor hun ervaringen wat betreft de algemene organisatie, de bouwfase, verkoop- en oriëntatiefase en oplevering en nazorg van hun nieuwe woning. Alleen bouwers die op alle onderdelen bovengemiddeld de benchmark presteren (gemiddelde van de niet aangesloten bouwers), komen in aanmerking voor het Keurmerk Klantgericht Bouwen. Het Keurmerk Klantgericht Bouwen wordt verstrekt door de in 2003 opgerichte Stichting Klantgericht Bouwen (SKB). Door continu te meten geeft de SKB inzicht in de kwaliteit van de bouwondernemingen. Met de uitkomsten van de metingen kunnen aangesloten bedrijven hun bedrijfsprocessen verbeteren.

In 2011 namen 110 bedrijven deel aan Klantgericht Bouwen. Gezamenlijk meldden zij ruim 5.300 koopwoningen aan, wat neerkomt op ongeveer 20% van de totale jaarlijkse nieuwbouw in Nederland.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel