Gyproc introduceert brandveilige en en geluidsisolerende wanddoos voor elektrische installaties

donderdag 5 januari 2012
timer 2 min
Gyproc introduceert de Glasroc F FireBox, een volledig brandveilige en geluidsisolerende wanddoos voor elektrische installaties. De nieuwe Gyproc-innovatie is gemaakt van hoogwaardig gips met glasvezelwapening en heeft een brandwerendheid van zestig minuten.

De Glasroc F FireBox is ideaal als bescherming van elektradozen in woningscheidende wanden en brandwerende scheidingswanden in de utiliteitsbouw.

Hoge bijdrage in de brandwerendheid

Dankzij de koelende werking van gips bij brand en de inwendige vezelversterking zorgt de Glasroc F FireBox voor een hoge bijdrage in de brandwerendheid. Zo is de FireBox voorzien van een opschuimende en brandwerende strip. Deze zwelt tijdens brand op, knelt de elektrabuis af en voorkomt verspreiding van vuur via de box. Bovendien zorgt de Glasroc F FireBox ervoor dat de geluidsisolatie van de Gyproc-wand niet nadelig wordt beïnvloed. De prestaties op het gebied van geluidsisolatie en brandwerendheid zijn volledig onderbouwd door gerenommeerde bureaus.

De Glasroc F FireBox is eenvoudig met schroeven te bevestigen en is geschikt voor toepassing achter een enkele of dubbele wandcontactdoos/schakelaar. De afmetingen van een Glasroc F FireBox zijn 220 x 220 x 65 mm en geschikt voor toepassing in Gyproc-wanden met GypFrame-/AcouStud-profielen met een breedte van minimaal 70 mm.

GyprocGarant®

Op de Glasroc F FireBox in Gyproc-scheidingswanden is GyprocGarant van toepassing. GyprocGarant is een unieke systeemgarantie die de zekerheid biedt dat het Gyproc-systeem de gegeven prestaties behaalt. Deze garantie waarborgt de betrouwbaarheid van de Gyproc-systeemprestaties gedurende de gehele levensduur.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel