Guinness World Record voor ’s werelds grootste 3D-geprinte paviljoen
De VULCAN is 9,08 meter breed en 2,88 meter hoog en bestaat uit 1.023 3D-geprinte onderdelen. Het duurde 30 dagen om met 20 grote 3D-printers de onderdelen te maken en nog eens 12 dagen om het met 15 mensen op te bouwen. De constructie kan splitsen in drie aparte modules zodat die op verschillende wijzen kan worden opgesteld.
Architectonische kunst
Het tijdelijke paviljoen is vernoemd naar de Romeinse god van het vuur en symboliseert volgens de architecten ‘een gevoel van angst en respect voor de onvoorspelbare krachten van de natuur, terwijl het ook de fragiliteit en moed van de menselijke beschaving suggereert’.
“VULCAN representeert een nieuwe realiteit waarin moderne architecten hun ideale ontwerp van concept tot constructie kunnen realiseren met digitale ontwerp- en fabricagemethodes,” aldus architect Yu Lei van LCD. “Deze ontwikkeling zal de grens tussen technologie en kunst steeds verder doen vervagen.”
3D Print Canal House
Een potentiële concurrent voor het Guinness record is het 3D Print Canal House van DUS Architects. Dit huis moet in losse onderdelen van 2 x 2 x 3,5 meter 3D-geprint worden en op locatie in Amsterdam-Noord gemonteerd worden. Het project startte in 2014, maar het is nog onduidelijk wanneer het voltooid zal worden.

VULCAN, 's werelds grootste 3D-geprinte paviljoen. Beeld door Laboratory for Creative Design en Beijing Design Week
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Blue Zone Festival: hét event voor de gezonde leefomgeving
7 apr om 07:30 uurHet tweede Blue Zone Festival richt zich op iedereen die betrokken is bij het creëren van gezonde…
EKOO: subsidies voor innovaties gebouwde omgeving
24 mrt om 07:30 uurOp dinsdag 1 april opent RVO opnieuw de EKOO-subsidieregeling die mikt op duurzame innovaties. Het gaat bij…
Gebruik de power van AI voor landschapsarchitectuur
7 mrt om 07:30 uurArtificiële intelligentie is in korte tijd een onmisbaar hulpmiddel geworden in de wereld van architectuur,…
Krachtige stationsconcepten voor betere reizigerservaringen
18 feb om 09:30 uurHoe ziet het treinstation van de toekomst eruit in een wereld vol diverse reismogelijkheden en ook vol…
Innovatieve oogstapp impuls voor circulariteit
17 feb om 07:30 uurWe praten wat af in het land. De organisaties in de bouw die zich bezighouden met verduurzaming en…
Energie oogsten met de gevel
28 jan om 07:30 uurOp tal van plaatsen in Nederland stokt het met de winning van zonne-energie. Er zijn nog genoeg weilanden en…
Wat kan bouwwereld leren van tropisch regenwoud?
7 jan om 07:30 uurDe Wageningse wetenschapper Joris Voeten vertelde onlangs in een plenaire lezing tijdens het KAN Congres wat we…
Innovatiecatalogus: nieuwe kansen voor energie uit gevel
2 jan om 10:10 uurHet zesde jaarlijkse nummer van Stedebouw & Architectuur is verschenen: de nieuwe Innovatiecatalogus 2025!…
Reactie toevoegen