Groot BIM-event van Bouw Informatie Raad

vrijdag 4 mei 2012
timer 2 min
Op 5 juni organiseert de Bouw Informatie Raad (BIR) een groot BIM-event in De Doelen, Rotterdam. De titel van dit event luidt ‘De BIM-revolutie: berichten van het front’.

Op deze dag legt Jan Hendrik Dronkers, Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat, uit wat het belang is van digitaal samenwerken voor het beheer van de Rijkswaterstaat-infrastructuur. RWS gaat de informatiestromen de komende jaren uniformeren. Het hoe en waarom van dit besluit zal hij uitleggen in zijn presentatie ‘RWS maakt informatiestroom op orde met BIM’.

 

Stroomlijnen informatiemanagement

Ook andere opdrachtgevers in de BIR hebben gekozen voor de invoering van BIM om hun informatiemanagement te stroomlijnen. Dit zijn: Rijksgebouwendienst, ProRail, woningcorporatie Havensteder en het Ministerie van Defensie. Rijksgebouwendienst deed dit eind vorig jaar met het uitbrengen van de Rgd BIM Norm. Behalve opdrachtgevers doen op 5 juni ook de bouwers, adviseurs, architecten en toelevering verslag van de BIM-revolutie, en van de opbrengst die de eerste stappen hen nu al hebben opgeleverd.

 

Effectieve communicatie

Waarom het Bouwwerk Informatie Model? Werken met BIM leidt tot effectieve communicatie, betere samenwerking en minder transactiekosten in de keten. Inmiddels is de invoering van BIM in de bouwsector onomkeerbaar. Voor steeds meer partijen heeft werken met het Bouwwerk Informatie Model zijn meerwaarde bewezen.

 

BIM informeert in elke bouwfase

BIM informeert in elke bouwfase Vandaag bestaat een bouwwerk immers niet meer uit alleen materialen, bouwdelen en constructies. Alle informatie die tijdens de levenscyclus van het bouwwerk ontstaat, blijft met het bouwwerk verbonden. De bouwpartners kunnen op elk moment beschikken over de informatie die zij nodig hebben, of dat nu in de rol is van ontwerper, bouwer of asset manager. Het informatiebouwwerk en het fysieke bouwwerk zijn elkaars blijvende afbeelding.

 

Over de BIR

De Bouw Informatie Raad, ofwel BIR, maakt zich sterk voor een succesvolle transitie naar bouwen met BIM. De leden zijn werkzaam bij grote bouwondernemingen, adviseurs, architecten en opdrachtgevers.

 

Meer weten over bouwen met BIM? Bestel hier het pas uitgekomen themanummer Bouwinnovatie, met volop aandacht voor BIM.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel