Groene gevel met gerecycled plastic

vrijdag 5 oktober 2012
timer 1 min
Op het innovatiepark van British Research Establishment (BRE), equivalent van het Nederlandse TNO in Engeland, heeft Cityroofs UK in samenwerking met het Engelse bedrijf Econoplas een groene gevel geplaatst.
Behalve de fraaie aanblik dat de gevel biedt, is het materiaal waarin het groen groeit uniek. De begroeiing worden geplant in Aquadyneplaten. Deze platen bestaan uit gerecycled plastic met een groot absorptievermogen. Een groene gevel die goed is voor het milieu, de waterafvoer vermindert en vertraagt én een rustiek uitzicht biedt.
Er is inmiddels interesse getoond vanuit grote Engelse winkelketens. Zij zien grote voordelen in de afvalketen van plastic zakken die verwerkt kunnen worden in de groengevel. Logisch, want groene gevels en groendaken leveren een positieve bijdrage aan het milieu door de CO2 reductie en fijnstofbinding. En ze hebben een energiebesparend effect omdat ze werken als een natuurlijke airconditioning.
Wilt u weten wat Cityroofs voor u kan betekenen? U kunt met al uw vragen bij ons terecht, want wij vormen het aanspreekpunt voor de volledige realisatie van projecten.
Cityroofs
Centaurusweg 19-25
Postbus 61, 5000 AB Tilburg
info@cityroofs.nl
Tel 013 - 45 82 800
Fax 013 - 45 82 809

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel