GREENGUARD Certification voor producten Formica Group

maandag 5 september 2011
timer 2 min
De prestigieuze GREENGUARD Indoor Air Quality Certification for Low-Emitting Products (certificeringprogramma binnenluchtkwaliteit voor producten met lage uitstoot) is mondiaal toegekend aan de Formica Group.

De Formica Group heeft bekendgemaakt dat de producten van zijn tien internationale fabriekslocaties de GREENGUARD Indoor Air Quality Certification en/of GREENGUARD Children & Schools Certification (certificering voor kinderen en scholen) hebben verkregen; de belangrijkste erkenning voor producten met een lage uitstoot. Producten van Formica® Laminate en DecoMetal® van Formica Group hebben de GREENGUARD Indoor Air Quality Certification verkregen.

 

Minimale chemische uitstoot

Met deze bijzondere bekendmaking heeft de Formica Group bevestigd dat haar mondiaal geproduceerde producten een GREENGUARD Certification hebben verkregen. Er zijn vaak subtiele verschillen in het productieproces en variaties in de toevoerlijnen tussen de verschillende productie-eenheden, en deze kunnen invloed hebben op het emissieniveau van de producten die op de verschillende locaties worden geproduceerd. Juist daarom is het van groot belang dat de Formica Group de producten van al haar fabrieken heeft getest en gecertificeerd.

 

Hierdoor hebben nu alle Formica® producten het recht om de merktekens van GREENGUARD Indoor Air Quality Certified® en/of GREENGUARD Children & Schools Certified® te gebruiken, die aangeven dat deze producten een minimale chemische uitstoot hebben en hiermee bijdragen aan een gezondere leefomgeving in huizen en gebouwen.

Wereldwijde garantie

De GREENGUARD Certification is toegekend aan producten die in alle tien fabrieken van de Formica Group worden geproduceerd: St Jean, Canada; QingPu, China; Kolho, Finland; Bilbao en Valencia, Spanje; HsignFeng, Taiwan; Bangkok, Thailand; Newton Aycliffe en North Shields, UK; en Evendale, VS. De toekenning van deze certificeringen is een wereldwijde garantie voor architecten, ontwerpers, technische specialisten en andere inkopers, waar ook gevestigd, dat Formica producten een gezonde keuze zijn voor werk- en woonruimtes en ook voor een kindvriendelijke leefomgeving.

“Deze toekenning toont de betrokkenheid aan van de Formica Group waar het gezondheid en duurzaamheid betreft, door te garanderen dat hun laminaatproducten, die over de hele wereld worden geproduceerd, allemaal voldoen aan de strenge standaard voor chemische uitstoot die is vastgelegd in het GREENGUARD Certification ProgramSM,” (certificeringprogramma) zei Henning Bloech, uitvoerend directeur van het GREENGUARD Environmental Institute (milieu-instituut) (GEI).

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel