Grand Release BouwConnect in Utrecht

maandag 5 november 2012
timer 2 min
Op 30 oktober 2012 vond in het Beatrix Theater te Utrecht het BouwConnect Event plaats. Bijna 1100 bouwprofessionals kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld met een uitzetting over BouwConnect en de voordelen van deze platformonafhankelijke bouwdeeldatabase: efficiënter werken, betere samenwerking binnen de bouwkolom, reductie van faalkosten en duurzaam bouwen.

Illusionistenduo Rob en Emiel vormden als dagvoorzitters de verbindende schakel tussen alle onderdelen van het programma met vermakelijk commentaar en intrigerende trucs.

 

Het programma

Na een flitsende opening door Rob en Emiel werd het inhoudelijke programma afgetrapt door Jan Willem Voorink, General Manager Sales bij KPN. In zijn presentatie ging hij in op de missie van BouwConnect en zette hij uiteen waarom de samenwerking met De Twee Snoeken logisch is voor KPN. Paul van Pelt, van De Twee Snoeken, nam het stokje over en presenteerde de Grand Release van de BouwConnect Bibliotheek. Deze platformonafhankelijke bouwdeeldatabase heeft het afgelopen jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Vervolgens behandelde Joost Wijnen, directeur van Oadis, het belang van een dergelijke bibliotheek voor BIM-projecten.

 

Na de pauze sprak Richard Klein, Commercieel directeur bij Duurzaam Gebouwd, over de samenwerkingsovereenkomst tussen Duurzaam Gebouwd en BouwConnect. Paul van Pelt gaf vervolgens inzicht in het gebruiksgemak van het BouwConnect CommunicatiePlatform. Daarna volgde een demonstratie van WoonConnect door Aart Wijnen, van De Twee Snoeken, die inging op de kansen die WoonConnect biedt voor kopers, huurders en woningcorporaties. Kernwoorden waren: de klant centraal, inzicht in energieverbruik en duurzaam bouwen. “Duurzaamheid is echte liefde!”, aldus Aart Wijnen. Tot slot gaf Nico Baken, senior strateeg bij KPN en hoogleraar aan de TU Delft, zijn visie op de toekomst: de klant wordt echt onderdeel van het bouwteam.

 

Toekomstdroom?

Duidelijk bleek dat BouwConnect een belangrijke ontwikkeling is die de bouwkolom veel toegevoegde waarde biedt. Betere communicatie tussen de partijen in de bouw en sneller en slimmer werken met duurzame gebouwen en minder faalkosten tot gevolg. Toekomstdroom? Aan de slag!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel