Gezond verstand

zondag 29 januari 2012
timer 1 min
In juni 2009 luidde Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol in haar advies ‘Gezond en goed — scholenbouw in topconditie’ aan de politiek de noodklok over de kwaliteit van het binnenklimaat in 80 procent van de basisscholen. Het was niet de enige zorg, waar ze op dat moment mee zat. Want hoe voorkom je in een crisis dat jonge architecten en ontwerpers tekort worden gedaan? De twee hoofdbrekens van de Rijksbouwmeester kwamen samen in een van de Onderzoekslabs van het project Nederland wordt anders, Gezond Verstand. Dit Lab deed in opdracht van het ministerie van OC en W onderzoek naar de ervaring van gebruikers in nieuwe schoolgebouwen. Mentor van dit Lab was Jan Bakers van Bakers Architecten.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel