Gevels langs geluidsintensieve locaties

dinsdag 25 oktober 2011
timer 2 min
De laatste boom is onlangs geplant langs de achtergevel van de woningen in de wijk Boschkens, in Goirle, aan de A58. De in totaal 13 grove dennen zijn geplaatst in 7 bakken op hoge pilaren en variëren in hoogte van ca. 6 tot 10 meter. Hiermee is de geluidswerende achtergevel met led-verlichting op een fraaie manier afgewerkt.

Buro Lubbers uit ’s-Hertogenbosch maakte het stedenbouwkundig en landschapsontwerp in opdracht van Bouwfonds. Uitgangspunt is om de woonwijk niet te verstoppen achter een lelijk geluidsscherm, maar de woningen op deze geluidsintensieve lokactie op een aantrekkelijk vormgegeven wijze dezelfde functionele eigenschappen meegeven als een geluidsscherm..

 

SBR visiebijeenkomst

Boschkens is een van de projecten die door SBR op 24 november tijdens de visiebijeenkomst ‘Gevels langs geluidsintensieve locaties’ in het Bouwhuis te Zoetermeer als casus wordt toegelicht. Aan de hand van deze en andwere praktische voorbeelden wordt tijdens de bijeenkomst duidelijk hoe je voor gebouwen langs drukke verkeersaders gevels kunt ontwerpen die aan alle actuele geluidseisen voldoen.

Concepten

In de visiebijeenkomst ‘Gevels langs geluidsintensieve locaties’ wordt de problematiek van geluid besproken en wat er allemaal bij komt kijken om de gevel geluidsdicht te krijgen. Dit wordt gedaan aan de hand van een aantal concepten. Daarna wordt aan de hand van gerealiseerde projecten getoond wat mogelijke oplossingen zijn en wat de consequenties van deze oplossingen zijn voor het ontwerp. Ook wordt ingegaan op de consequenties van het maken van een prefab gevel die langs een snelweg of het spoor komt te staan. Bedoeld voor: opdrachtgevers, architecten, adviseurs, installatieadviseurs, installateurs, aannemers.

www.sbr.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel