GENT & MONK architecten wint Rietveldprijs 2011

vrijdag 16 september 2011
timer 2 min
GENT & MONK architecten is winnaar van De Rietveldprijs 2011, voor de architectuur van het kantoorgebouw Creative Valley. Een bijzonder en opvallend gebouw op het kantorenpark Papendorp.

Casper Schuuring van GENT & MONK architecten over het prijswinnend gebouw. “De architectuur van Creative Valley is in veel opzichten vernieuwend en duurzaam. Het gebouw is flexibel en in staat zich blijvend te evolueren. Een goed gebouw is in evenwicht.”

Het kantoor als ecosysteem     
Bij de bouw van Creative Valley is uitgegaan van de behoeften van de toekomstige gebruikers. Het uitgangspunt is het idee van “het kantoor als ecosysteem”. In het gebouw huizen diverse organisaties. Overal worden ruimtes gedeeld, hebben medewerkers eigen werkplekken en kunnen elders in het gebouw werken, vergaderen en elkaar ontmoeten. Zelfs buiten, op een van de vele terrassen. “Het ontwerp stimuleert het delen van faciliteiten, interactie, samenwerken en informele contacten”, concludeert de jury. Dat deze aanpak werkt, blijkt uit het feit dat alle kantoren in Creative Valley, ondanks de toenemende leegstand, binnen drie maanden na oplevering volledig verhuurd waren. “Het is een feest om hier te werken en te verblijven”,  besluit de jury.

Leegstand
Creative Valley is een initiatief van Laurens van Doorn van NIC Commercieel Vastgoed. NIC realiseerde het gebouw samen met architectenbureau GENT & MONK, inrichtingsexpert Desque en YNNO, het adviesbureau voor nieuwe manieren van werken.

Over de Rietveldprijs
De jury van de Rietveldprijs bestond dit jaar uit Christine de Ruijter (AWG Architecten), Frits van Dongen (Architecten Cie.), Indira van ’t Klooster (Architectuur Lokaal) en Donald Lambert (Urbis Stadsontwerp). Zij nomineerden dit jaar vier projecten. Naast de winnaar waren dat: The Wall (VVKH Architecten, Kantoor en woningbouw Het Zwarte Huis (Jan Bakers Architecten) en Centrum Muziek XXI / Muziekhuis (Architecten Van Mourik).  

www.rietveldprijs.nl.

www.creativevalley.nl

www.thewayweworktoday.com.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel