Gemeente Rotterdam gunt beheer woningen aan Verwey Vastgoed

woensdag 22 februari 2012
timer 2 min
De Rotterdamse vastgoedbeheerder Verwey Vastgoed gaat het vastgoedmanagement van 80 gemeentelijke huurwoningen uitvoeren.  Verwey Vastgoed verzorgt voortaan het commercieel, technisch en administratief beheer van de woningen.  Met deze aanbesteding gaat de gemeente op transparante en neutrale wijze om met de verhuur en het beheer van huurwoningen zodat zij zich meer kan richten op haar kerntaken. De overeenkomst werd maandag 20 februari 2012 ondertekend

Bezit en beheer van woningen zijn geen kerntaak van de gemeente. Desondanks bezit de gemeente een fors aantal woningen die in het verleden zijn verworven om maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Met de overeenkomst draagt de gemeente Rotterdam het commercieel, technisch en administratief beheer over aan Verwey Vastgoed. De keuze voor Verwey Vastgoed is de uitkomst van een Europees aanbestedingstraject. De raamovereenkomst is aangegaan voor een periode van 3 jaar met een optie op 1 jaar verlenging.

 

Verwey Vastgoed
Verwey Vastgoed BV is als vastgoeddienstverlener actief in de Randstad en het zuiden van Nederland. Verwey Vastgoed heeft vestigingen in Rotterdam en Heerlen en beheert voor vele particuliere en institutionele beleggers woningen, winkels,kantoren, bedrijfsruimten en VvE’s. Bij Verwey Vastgoed werken ruim 80 medewerkers.

 

Woningbeheer

De gemeente Rotterdam bezit in totaal ongeveer 500 woningen. Het grootste deel van deze woningen is gekocht in het kader van projecten als Maatschappelijke integriteit en Alijda, waarbij de Gemeente Rotterdam huisjesmelkers en andere malafide eigenaren heeft uitgekocht. Hoewel het bezit van woningen geen kerntaak is, houdt de gemeente de woningen voorlopig in bezit. Reden is de huidige marktsituatie en omdat  investeringen in sommige woningen niet langer uitgesteld kunnen worden. De 80 woningen waarvoor Verwey Vastgoed nu het beheer gaat uitvoeren, staan verspreid over de hele stad en zijn voornamelijk sociale huurwoningen.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel