Geberit PushFit overgangsadapter naar knelfitting

woensdag 14 september 2011
timer 2 min
Vanaf nu is het mogelijk om echt bij elke renovatie of uitbreiding in een pand te kiezen voor het supersnelle Geberit PushFit insteeksysteem, omgeacht het leidingsysteem dat al in het pand aanwezig is. Met de nieuwe PushFit overgangsadapter kan je nu namelijk ook van een knelfitting systeem overgaan op Geberit PushFit. Dat is met name ook handig bij aansluitingen op wastafelkranen.

De nieuwe overgangsadapter maakt een snelle en heel makkelijk aandraaibare verbinding mogelijk van een knelfitting Ø 15 mm naar Geberit PushFit Ø 16 mm. Deze Pushfit overgangsadapter Ø 16 1/2" naar knelfitting Ø 15 mm is op speciaal verzoek uit de markt opgenomen, omdat er in de praktijk regelmatig een aansluiting vanaf een knelfitting gemaakt dient te worden.

 

Twee afdichtingen

De overgangsadapter bestaat uit twee afdichtingen en is daarmee extra veilig, een bronzen knelring en heeft een vertinde wartel voor zichttoepassingen – bijvoorbeeld onder een wastafel bij verbinding met de kraan. De overgangsadapter is individueel verpakt ter bescherming tegen vuil op de bouwplaats. De Pushfit overgangsadapter Ø 16 1/2" naar knelfitting Ø 15 mm is geschikt voor zowel drinkwater als CV installaties. Er is tevens een Mepla overgangsadapter Ø 16 1/2" naar knelfitting Ø 15 mm verkrijgbaar.

 

Geberit PushFit

Geberit introduceerde 2 jaar geleden het super snelle insteeksysteem Geberit PushFit. Dit flexibele en robuuste insteeksysteem van kunststof fittingen met een meerlagenbuis is geschikt voor verwarmings- en drinkwaterinstallaties. Het helpt de installateur bij het aanbrengen van veilige verbindingen door de goed zichtbare, groene insteekindicator. Als het inspectievenster groen wordt, is de verbinding 100% dicht.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel