Frisse school Villa Vonk in Hoogvliet

donderdag 8 november 2012
timer 1 min
Villa Vonk is de nieuwste aanwinst voor Hoogvliet. Deze brede school met sportzaal, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, jeugdcentrum en welzijnsvoorzieningen is een ontwerp van VenhoevenCS architecture+urbanism en werd recentelijk opgeleverd. Villa Vonk is een ‘frisse’ brede school, wat betekent dat extra aandacht is gegeven aan het realiseren van een gezonde en comfortabele omgeving.

Door het toepassen van extra vrije hoogte, efficiënte ventilatie met CO2 detector en maximaal gebruik van daglicht en natuurlijke ventilatie wordt extra verblijfskwaliteit geboden aan de kinderen en volwassenen die gebruik maken van het gebouw.

 

Aantrekkelijke ontmoetingsruimte

Villa Vonk is ontworpen als een aantrekkelijke ontmoetingsruimte en maatschappelijke

voorziening voor leerlingen en buurtbewoners. Het gebouw is vormgegeven als een markante villa in het groen. Door de compacte opzet is zoveel mogelijk buitenruimte beschikbaar voor een groot plein voor school- en buurtactiviteiten. De grote trap aan de  kop van het gebouw kan bij zulke gelegenheden gebruikt worden als tribune, waarmee het plein direct wordt omgevormd tot theater. De kleurrijke toepassing van tegels en kleurvlakken in gevel en interieur speelt in op de culturele diversiteit van de bevolking in de buurt en draagt bij aan de verrassende en uitnodigende sfeer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel