Formica Group verwerft de status van gouden lid van REACHReady

maandag 5 maart 2012
timer 3 min
Formica Group wil haar cliënten nog meer garantie bieden, het bedrijf voldoet aan alle wetmatige eisen en is daarom zeer verheugd om aan te kondigen dat Formica Group de status van gouden lid van REACHReady heeft verworven.

Formica Group wil haar cliënten nog meer garantie bieden, het bedrijf voldoet aan alle wetmatige eisen en is daarom zeer verheugd om aan te kondigen dat Formica Group de status van gouden lid van REACHReady heeft verworven

 

European CHemicals Agency

REACH (Registration, Evaluation and Authorisation and restriction of CHemicals) wordt gereglementeerd en gecontroleerd door het in Finland gevestigde European CHemicals Agency (ECHA), en is een verordenend kader dat de doelstellingen van de Europese Unie ondersteunt wat betreft de beheersing van chemische producten binnen de Europese markt. Zij controleerd:

  • De hoeveelheden chemische stoffen die worden geproduceerd;
  • Welke chemische stoffen worden geproduceerd;
  • Welke chemische stoffen worden gebruikt;

REACH is van groot belang voor fabrikanten, importeurs, eindgebruikers en gebruikers in latere stadia van de productiecyclus van chemische producten omdat ze hierdoor volledig bewust zijn van de mogelijke krachtige werking. Binnen deze wetgeving worden de ‘rollen’ van de Formica Group als volgt geclassificeerd:

  • Gebruiker in latere stadia van de productiecyclus van chemische producten
  • Eindgebruiker van chemische producten
  • Producent van stoffen.

Om te voldoen aan haar verplichtingen binnen dit verordenende kader zal de Formica Group er tevens zorg voor dragen dat alle Europese locaties regelmatig worden gecontroleerd op nakoming van REACH. Meer informatie over de rollen en verplichtingen van de Formica Group betreffende dit onderwerp kunt u downloaden via de nieuwe Europese website van de Formica Group onder de nieuwe sectie Het Milieu op www.formica.com

 

REACH

Het doel van het programma van REACH is controleren wat voor gevolgen de productie en het gebruik van chemische producten hebben op de gezondheid en het milieu in de Europese Unie. Van groot belang is dat de reglementen van REACH ook de innovatie en het concurrentievermogen in de gehele chemische industrie aanmoedigen, en dit stemt uitstekend overeen met de bedrijfsvisie en doelstellingen van de Formica Group.

  

Formica Group en innovatie

Formica Group is lid van REACHReady en toont daarmee aan dat wij zowel meedenken als betrokken zijn bij gezondheid en milieu door te garanderen dat alle laminaatproducten van Formica aan rigoureuze eisen voldoen. Formica Group is al een wereldwijde marktleider in het ontwerpen van hogedruklaminaat en is in zijn sector nu ook toonaangevend wat betreft de betrokkenheid bij duurzame initiatieven.

 

Vorig jaar heeft de Formica Group bekend gemaakt dat al haar Europese fabriekslocaties en distributiecentra het certificaat van de internationaal erkende Forest Stewardship Council (FSC) Chain of Custody (COC) hebben verkregen van de toonaangevende accreditatie-organisatie BM TRADA.

 

GREENGUARD Indoor Air Quality Certification

 Formica heeft tevens bekendgemaakt dat de producten van haar tien internationale fabriekslocaties de zeer belangrijke GREENGUARD Indoor Air Quality Certification hebben verworven; de belangrijkste erkenning voor producten met lage uitstoot.

 

Formica Group is een uitvoerige studie begonnen in de vorm van een product Life Cycle Assessment (LCA) om onze bestaande procedures te evalueren en toetsen, voor de toekomst onze doelen te helpen bepalen en een complete CO2-emissie-inventaris te verschaffen voor al onze productie-eenheden. Formica Group heeft deze LCA uitgevoerd op alle belangrijke producten en hun milieubelasting vastgesteld betreffende energie, water, afval en broeikasgassen in alle tien zijn wereldwijd verspreide fabrieken. Deze taxatie is uitgevoerd door een onafhankelijke deskundige, die gespecialiseerd is in CO2-emissie en duurzaamheid, in overeenstemming met de internationale ISO 14040-standaarden.

 

www.formica.com

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel