Floriade paviljoen gerealiseerd door Van Vegchel met Pilkington glas

woensdag 4 april 2012
timer 2 min
Vandaag opent koningin Beatrix officieel de Floriade 2012, de grootste tuinbouwexpo ter wereld. Een dag later zijn de miljoenen bloemen en planten en alles wat daar bij hoort ook voor het 'gewone' publiek te bewonderen. Dit mega-evenement bij Venlo gaat een half jaar duren.De firma J. van Vegchel, Kunststof, Aluminium & Glas BV is benaderd om voor de Floriade een paviljoen te realiseren. J. van Vegchel is specialist op het gebied van kunststof, aluminium en glas.

Jan van Vegchel “Toen wij werden gevraagd voor dit project waren we direct enthousiast, voor ons is dit een mooie gelegenheid om te laten zien waar wij ons al bijna 25 jaar voor inzetten. Het paviljoen is gebouwd in de vorm van een serre met veiligheidsglas glas van Pilkington”.

 

Om aan de steeds strengere eisen te kunnen blijven voldoen, heeft Pilkington een groot assortiment aan geavanceerde producten ontwikkeld, zonder concessies te doen aan de ontwerpcriteria voor natuurlijke lichtinval en zichtbaarheid. Pilkington loopt  voorop als het gaat om de verdere ontwikkeling van producten en de industriestandaarden, zodat Pilkington blijft bijdragen aan het voorkomen en minimaliseren van persoonlijk letsel en ernstige verwondingen door glas.

 

Het paviljoen wordt door de Smood Smart Food Factory gebruikt voor de promotie van hun gezonde ‘snacksnoepjes’. De Smood Smart Food Factory is een initiatief waar 15 organisaties bij betrokken zijn. 12 bedrijven en 3 gemeentes leveren hier ieder op hun eigen manier een bijdrage aan. De één heeft de zaden, de ander heeft de teelt, de volgende schakel heeft de technologie, enzovoort. En dit is allemaal lokaal voorhanden in een gebied, gelegen in en om de gemeentes Gennep, Bergen en Venray.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel