Firescreen® Temperature brandwerend rolscherm EI 60

donderdag 6 december 2012
timer 2 min
De regelgeving omtrent brandveiligheid is de laatste jaren stevig aangescherpt; de brandpreventienormen hebben strenge eisen met betrekking tot brandweerstand en compartimentering. Hoefnagels Branddeuren heeft daarom een revolutionair nieuw product ontwikkeld op het gebied van brandcompartimentering, namelijk een Firescreen® brandwerend rolscherm dat de temperatuur 60 minuten kan isoleren zonder sprinklerinstallatie.

Bij brand zorgt het rolscherm (maximale afmeting van 5.000 x 4.000mm) voor directe compartimentering, waardoor de brand zich niet verder uitbreidt. Daarnaast wordt met een Firescreen® brandwerend rolscherm een veilige evacuatieroute en/of een aanvalsweg voor de brandweer gerealiseerd, waardoor mensen en goederen beter beschermd blijven.

 

Het nieuwe Firescreen® Temperature brandwerend rolscherm heeft een EI-classificatie, is getest volgens EN 1634-1 en EN 13501-1 en voldoet aan 3 belangrijke criteria:

 

E

Vlamdichtheid om het element intact te houden

I

Thermische isolatie van de temperatuur

W

Beperking op warmtestraling van max. 1 kW/m2

 

Firescreen®

Een Firescreen® brandwerend rolscherm is een oprolbare, brandwerende afsluiting, die is vervaardigd uit hoogwaardig technisch textiel en werkt volgens hetzelfde principe als een brandwerend rolluik.  Het scherm zorgt bij brand voor een directe compartimentering, waardoor de brand zich niet verder kan uitbreiden. Het primaire doel is het beschermen van mensen, maar ook de schade aan gebouwen en goederen te beperken om zo een onderbreking van zakelijke activiteiten te voorkomen.

 

Er bestaan twee typen Firescreen®:

  • Firescreen® Temperature brandwerende rolschermen zijn zeer geschikt ter afsluiting van brandcompartimenten en zorgen ervoor dat bij een temperatuur van 1000 °C aan de brandzijde de stijging van de temperatuur aan de niet-brandzijde slechts 140 °C is.
  • Firescreen® Radiation brandwerende rolschermen zorgen voor directe compartimentering (vlamdichtheid) en beperking van warmtestraling, zodat er geen branddoorslag en brandoverslag mogelijk is naar andere ruimtes.

 

www.hoefnagels.com

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel