Feyenoord vanaf 2018 in nieuw stadion

donderdag 6 september 2012
timer 1 min
Feyenoord krijgt binnen enkele jaren een nieuw onderkomen. De Rotterdamse club kiest ervoor om een nieuwe Kuip te laten bouwen naast het huidige stadion. De nieuwe Kuip moet plaats gaan bieden aan 63 duizend toeschouwers en staat er op zijn vroegst in 2018.

De bedoeling is dat het stadion een uitschuifbaar dak krijgt. De optie om het huidige onderkomen grondig te verbouwen is daarmee definitief van de baan.

Feyenoord gaat de bouw realiseren met bouwbedrijf VolkerWessels, dat de voorkeur krijgt boven BAM, dat opteerde voor een verbouwing van de huidige Kuip. Feyenoord schrijft op zijn website:

Dat Consortium VolkerWessels vooralsnog de voorkeur krijgt, is vooral omdat zij voor Feyenoord en vooral de gemeente de meest gunstige en minst risicovolle financiële constructie heeft gemaakt.

De totale kosten gaan ongeveer driehonderd miljoen euro bedragen. Twee derde daarvan moet uit het bedrijfsleven komen.

Nog geen ontwerp

Over het ontwerp van het nieuwe stadion, dat moet komen te staan op de plaats van het huidige trainingscomplex Varkenoord, zijn nog geen beslissingen genomen. De komende twee tot drie maanden wordt eerst bekeken hoe de financiering rond moet komen. Daarna wordt het plan aan de gemeente voorgelegd, die wordt gevraagd bankgaranties te bieden.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel