Ferrotex op Facet-gebouw

maandag 25 oktober 2010
timer 2 min
Een flexibele composiet, samengesteld uit polyester- en metaaldraden.

Een van de nieuwste materialen waar Poly-Ned mee werkt, is Ferrotex. Een flexibele composiet, samengesteld uit polyester- en metaaldraden, dus vandalisme bestendig. Met dit lichtgewicht materiaal en slechts een lichte onderconstructie kunnen grote overspanningen worden gerealiseerd, en daarom uitermate geschikt voor gevel- en vlakdaktoepassingen. Met een 60 procent openheid en vlamvertragend karakter is Ferrotex door de brandweer goedgekeurd in combinatie met sprinkler-installaties.

 

Ferrotex is een flexibele composiet, samengesteld uit  polyester- en metaaldraden. Begin 2010 heeft Poly-Ned dit door hen zelf ontwikkelde materiaal nieuw in de markt gezet. Het lichtgewicht materiaal is met een lichte onderconstructie uitermate geschikt voor gevel- en vlakdaktoepassingen voor grotere overspanningen.

 

Met 60 procent openheid is dit materiaal een uitstekend en aantrekkelijk alternatief voor conventionele, zware metalen looproosters, dat bovendien weinig windgeruis veroorzaakt.

Poly-Ned bedacht op basis van Ferrotex een oplossing te bedenken voor het afschermen van de luchtbehandelinginstallatie op het schuine dakvlak van het Facet-gebouw  te Utrecht, langs de A2 bij Utrecht. Vanwege de vrije vorm van het dak, stelde Poly-Ned voor het nieuwe materiaal Ferrotex te gebruiken, in plaats van metalen looproosters. Het lichtgewicht materiaal is snel en handmatig te monteren, zonder  hijskranen e.d. Zelfs de onderconstructie kan lichter met grotere overspanningen. Hierdoor kan Poly-Ned een lage kostprijs hanteren.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel