Feestelijke start bouw Kellebeek College Roosendaal

dinsdag 13 november 2012
timer 2 min
Maandag 12 november is de bouw gestart van het Kellebeek College te Roosendaal. Het nieuweschoolgebouw, ontworpen door Jeanne Dekkers Architectuur,  biedt niet alleen ruimte aanonderwijs, maar wordt dé ontmoetingsplaats van de wijk  Stadsoevers.

Verschillende instellingen die raakvlakken hebben met het opleidingsaanbod van het Kellebeek College, krijgen  een plek in de boulevard, zoals Thuiszorg West-Brabant, Kober groep, S&L zorg en SDW.

 

In juli 2012 is de aanbesteding afgerond voor de nieuwbouw van het Kellebeek College dat zowel naar binnen als naar buiten een gericht sterk communicatief gebouw is; het is in één opslag duidelijk dat het hier een vooraanstaande onderwijsinstelling betreft die voorziet in moderne zorgopleidingen.

 

Binnen het gebouw zijn alle voorzieningen rondom de centrale ontmoetingsruimte gegroepeerd. Door de open en transparante entree is de centrale hal van het gebouw zichtbaar en is de school daardoor ook direct als zodanig te herkennen. De onderwijsruimten, in het bijzonder de praktijkruimten en de leerbedrijven, zijn vanuit de centrale hal binnen de totale sculptuur duidelijk afzonderlijk te identificeren, maar vormen samen wel één geheel.

 

Het gebouw kenmerkt zich door gewelfde, ronde gevels, waarbij de raampartijen in horizontale banen om het gebouw slingeren, waardoor de hoofdvorm sterk geaccentueerd wordt. Verwachte oplevering: voorjaar 2014.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel