Facamax spouwanker renovatiesysteem borgt veilige gevels

maandag 16 april 2012
timer 2 min
In de strijd tegen constructieve gebreken bij gemetselde gevelconstructies introduceert Borgh het Facamax spouwanker renovatiesysteem. Dit systeem verankert bestaande buiten- en binnenspouwbladen opnieuw aan elkaar als de oorspronkelijke spouwankers tekortschieten. Facamax bestaat uit een lange plug van 8 mm met een speciale RVS A4 schroef en is zonder speciale gereedschappen als één geheel te plaatsen in de volle steen of lintvoeg.

Facamax is zeer gebruiksvriendelijk en geschikt om alle steenachtige spouwbladen spanningsvrij met elkaar te verbinden.

 

Inmiddels is bekend dat origineel aangebrachte spouwankers onder invloed van corrosie, een gebrekkige plaatsing of door een onvoldoende aantal in de loop der tijd aan sterkte en stabiliteit inboeten. Een spontane stenenregen van loslatende buitenspouwbladen kan het gevolg zijn. Renovatie met het Facamax spouwankersysteem is de oplossing. Het is geschikt voor alle steenachtige materialen en zorgt voor een spanningsvrije verankering met zeer hoge sterktewaarden op zowel druk als trek. Het systeem wordt geplaatst in de volle steen of in lintvoegen van voldoende harde kwaliteit. Bij plaatsing in de lintvoeg is het kleine boorgat met mortel onzichtbaar af te werken.

 

Corrosievrij

Het Facamax anker is uitgevoerd in RVS type A4 en de plug is gemaakt uit Polyamide. Het metalen anker wordt volledig omsloten door kunststof, wat thermische overdracht beperkt. Het metaal blijft vrij van condens en corrosieproblemen behoren tot het verleden. De plug heeft twee spreidzones, één voor in het binnenblad en één ter hoogte van het buitenblad. Borgh levert het Facamax systeem in drie verschillende lengtematen: 210, 230 en 250 mm. De bijpassende schroeven zijn iets korter en worden verdiept in de plug weggedraaid. De lengtes zijn geschikt voor combinaties van gevelstenen tussen 85 en 115 mm dikte en spouwbreedtes van 50 tot 100 mm.

 

Eenvoudige montage

Het spouwanker renovatiesysteem wordt gemonteerd zonder gebruik van specialistische gereedschappen, installatietechnieken of incourante boormaten. Met een standaard SDS of klopboor boort de vakman in één handeling het benodigde 8 mm gat door het buitenspouwblad tot de juiste diepte in het binnenspouwblad. Doordat de plug uit één geheel bestaat, is de plaatsingsdiepte in zowel het binnenblad als het buitenblad eenduidig controleerbaar. Het indraaien van de schroef gebeurt met een standaard TX25 bit in een standaard bithouder. Wanneer het bit volledig in de plug gedraaid is, is de schroef correct geplaatst.

 

www.borgh.net

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel