Expertpanel levende gevels

zondag 29 januari 2012
timer 1 min
De gevel ontwikkelt zich razendsnel. Belangrijke motor is de toename van de ‘technische investeringen’ in gebouwen. Tien jaar geleden werd zo’n 20 procent van de bouwkosten besteed aan technische installaties, dat is nu 40 procent. De gevelbranche profiteert daarvan, want veel techniek schuift op naar de schil van gebouwen. Wat de effecten zijn van deze ontwikkeling werd zichtbaar tijdens de vierde editie van de internationale gevelconferentie ‘The Future Envelope’, op 10 juni jl. georganiseerd door de Façade Onderzoeksgroep van de Faculteit Bouwkunde TU Delft. De nieuwe generatie gevels zijn vooral ook levende gevels. In het expertpanel van Stedebouw & Architectuur, met experts Paul de Ruiter, Paul de Ruiter Architecten, prof. dr ir Chris Geurts, TU Eindhoven, Bert Lieverse, directeur VMRG, Nico Kremers jr, Kremers Aluminium, en Tillmann Klein, Façade Research Group, TU Delft, is dat ook een van de terugkerende thema’s. De gevel is niet langer een autonoom en statisch bouwdeel, maar een (onmisbare) schakel in het grotere geheel van het gebouw. Een slim, dynamisch, adaptief en liefst ook unieke huid.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel