Erick van Egeraat ontwerpt ‘Erasmus University College’, Rotterdam

woensdag 8 februari 2012
timer 2 min
(Designed by ) Erick van Egeraat ontwerpt de nieuwe huisvesting voor het Erasmus University College (EUC) aan de Nieuwe Markt in het centrum van Rotterdam. In de voormalige gemeente bibliotheek en tot voor kort het onderwijsmuseum biedt deze nieuwe studie een breed vakkenpakket naar Amerikaans model waarbij de nadruk zal liggen op ‘Urban Challenges ‘.

Na een intensieve haalbaarheidsstudie in opdracht van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en de Erasmus Universiteit, werd door het stedelijke monument uit 1923 als huisvesting voor het toekomstige EUC gekozen.

Prachtig monument

Het ontwerp van Erick van Egeraat zet in op een versterking van de oorspronkelijke kwaliteiten van het gebouw.  “Het ontwerp wordt licht en luchtig, een moderne onderwijsfaculteit in een prachtig monument” vertelt Erick van Egeraat.

Het ontwerp, bestaande uit vijf verdiepingen met studieruimtes, collegezalen en personeelsvertrekken. Binnenin het gebouw zal het centraal geplaatste atrium vanaf de bagane grond door tot de nok van het gebouw lopen en zal het uitmonden in een glazen dak, waardoor het daglicht tot diep in het gebouw treedt. Het oorspronkelijke rijke interieur zal met zijn authentieke marmer, het orginele hang-en sluitwerk en het glas in lood worden gerestaureerd. Het gebouw zal transformeren tot een aanwinst voor de Erasmus Universiteit en de stad Rotterdam.

Binnenstedelijke vraagstukken

Het ontwerp voor het Erasmus University College past in (Designed by) Erick van Egeraat’s portfolio kwaliteit toe te voegen aan binnenstedelijke vraagstukken. Naar verwachting start de verbouw in juli 2012 en wordt in september 2013 opgeleverd.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel