Energieneutrale woningen voor Buitenhof Delft

maandag 7 oktober 2019
timer 2 min
Starters die zich hebben ingeschreven voor het plan Buitenhof in Delft kunnen een klein feestje vieren. Afgelopen woensdag 2 oktober is de bouw van dit project officieel gestart. Binnen dit plan worden 279 energieneutrale woningen gerealiseerd.

In het appartementencomplex wordt een primeur toegepast: Homeblocks. Met Homeblocks worden badkamer, toiletten en installatieruimten als gefabriceerde modules afgemonteerd. De modules worden net als in de automobielindustrie elders in een productielijn geassembleerd en in de woningen op hun plaats gebracht en afgemonteerd. Zo worden faalkosten geëlimineerd en de kwaliteit verhoogd. Projectontwikkelaar VORM, die het project vormgeeft, zal deze innovatie voor al haar toekomstige projecten gebruiken.

Gezamenlijke ruimtes

Het nieuwe woonconcept One Space van Syntrus Achmea zorgt ervoor dat haar toekomstige bewoners in het complex kunnen wonen, werken, sporten en ontspannen in gemeenschappelijke ruimtes. Bewoners vormen met elkaar de hedendaagse community die de privacy van de eigen woning combineert met het samen delen van faciliteiten. Zo kunnen de nieuwe bewoners onder andere gebruik maken van kantoor-, vergader- en loungeruimten. Kenmerkend is dat One Space ook het gebruik van deelfietsen en -auto's omvat. Hiermee is het bezit van een eigen auto niet noodzakelijk. De CO2-uitstoot gaat hiermee drastisch omlaag.




Duurzaamheid hoog in vaandel

Er is veel aandacht besteed aan de duurzaamheid van de starterswoningen. Het nieuwe gebouw scoort een EPC van 0, wat betekent dat het gebouw zelfverzienend is op het gebied van warmte. De warmtelevering wordt door NEXT NRG gerealiseerd. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Energieneutrale woningen voor Buitenhof Delft