Energielabel A+ voor Rabobank Bollenstreek

dinsdag 27 maart 2012
timer 2 min
Rabobank Bollenstreek heeft energielabel A+ ontvangen voor de energiezuinige status van haar gerenoveerde pand. Algemeen directeur Jaap Dijkgraaf van DWA installatie- en energieadvies overhandigde het energielabel aan directievoorzitter Johan Ram van Rabobank Bollenstreek tijdens de officiële opening op 26 maart 2012.

De Rabobank in Hillegom is de hoofdvestiging van de Bollenstreek. Duurzaamheid en "het nieuwe werken" zijn trefwoorden in de door KPG Architecten ontworpen vernieuwbouw.

 

Op de plint bouwen

Een nieuwe opbouw is op de bestaande plint gebouwd, met een transparant uiterlijk en beweegbare glazen lamellen. In het kantoor zijn 350 werkplekken voorzien, waarin het concept van "het nieuwe werken" van de Rabobank volledig is toegepast. 

 

Duurzame status

Rabobank Bollenstreek dankt haar duurzame status aan onder andere maatregelen als wko-opslag in de bodem, een energiedak, toepassing van LED-verlichting, infiltratie van hemelwateropvang op eigen locatie en oplaadpunten voor elektrische auto’s en scooters.

 

Daarnaast heeft de keuze voor hergebruik van het bestaande pand voor een hogere score gezorgd op het gebied van duurzaamheid. Eerder ontving de bank de Rabo Energieprijs voor de Rabobank die het zuinigst en meest duurzaam omgaat met energie.


Het energielabel
Sinds 1 januari 2008 is een energielabel verplicht bij verkoop of verhuur in woningbouw en utiliteitsbouw. Het is een waardevol instrument om inzicht te krijgen in de energieprestatie van een gebouw. Aspecten die meegenomen worden bij de bepaling van de energieprestatie van het gebouw zijn isolatie van de bouwkundige schil, ruimteverwarming, ruimtekoeling, warm tapwater, ventilatie en verlichting. Het energielabel komt voort uit de Europese richtlijn voor energieprestatie van gebouwen, de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive). De EPBD is een richtlijn die alle EU-landen verplicht tot een aantal concrete activiteiten om de energieprestatie van gebouwen in Europa te verbeteren.

DWA verzorgde naast de installatietechnische en bouwfysische advisering de energielabeling van het vernieuwde kantoorpand van de Rabobank in Hillegom.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel