Eigengereid baksteen

zondag 29 januari 2012
timer 1 min
De afgelopen twintig jaar was een bloeiperiode voor het bouwen met baksteen. Toch moeten veel architecten weinig hebben van het eigengereide materiaal. Voor Jan Peter Wingender, architect bij Wingender Hovenier Architecten, is het eigengereide juist hetgeen hem fascineert. Sinds voorjaar 2010 is hij lector aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. In een drie jaar onderzoeksproject ‘An Exacting Material: Tectonics in contemporary brick architecture’ gaat hij op het snijvlak van bouwkunst en bouwtechniek op zoek naar de eigen vormentaal van het materiaal. Een eerste tussenstand was tot 13 oktober te zien op de tentoonstelling ‘Brick Dresses’ in de Omloop van de Academie van Bouwkunst.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel