Eerste paal P+R De Uithof

maandag 29 augustus 2011
timer 2 min
P+R De Uithof is met 2.000 parkeerplaatsen de grootste parkeergarage van Utrecht. Oplevering is gepland in 2013.

Op maandag 29 augustus is de eerste paal geslagen voor de parkeervoorziening P+R De Uithof. Het ontwerp is een samenwerking van KCAP Architects&Planners met Studio SK en Ingenieursbureau Utrecht in opdracht van de Gemeente Utrecht, de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en de Hogeschool Utrecht.

 

Het gebouw maakt deel uit van het stedenbouwkundige masterplan voor de universiteitscampus De Uithof en is gelegen aan de afrit van de snelweg A28. De 10 lagen tellende garage bevat parkeerplaatsen voor de medewerkers van het ziekenhuis, de universiteit, de hogeschool en voor openbaar gebruik. Het biedt verder ruimte aan een fietsenstalling en dient als overstap op de snelle Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) aansluiting naar de binnenstad.

 

“Bijzonder aan deze parkeergarage is de integratie van een bus-/tramstation onder in het gebouw. Je stapt binnen het gebouw over van auto naar openbaar vervoer. Dit is een efficiënt tijds- en ruimtegebruik,” zegt KCAP.

 

De entree van de parkeergarage wordt gemarkeerd door een tweetal klimwanden. Naast de functie als uithangbord aan de zuidgevel geven de klimmuren een positieve impuls aan de publieke ruimte van de universiteitscampus. De klimwand werd op verzoek van de Utrechtse Sportraad en USAC (Utrechtsche Studenten Alpenclub) in opdracht van de Universiteit Utrecht geïntegreerd in het ontwerp en zal gebruikt worden door Sportcentrum Olympos en USAC.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel